Край бреговете на Йемен бойци на хутите погрешка са атакували

...
Край бреговете на Йемен бойци на хутите погрешка са атакували
Коментари Харесай

Хутите атакуваха погрешка танкер, превозващ руски петрол

Край крайбрежията на Йемен бойци на хутите простъпка са атакували с ракета танкер, пренасящ съветски нефт, заяви английската компания за морска сигурност Ambrey.Организацията " Морски търговски интервенции на Обединеното кралство " (UKMTO) съобщи, че е получила известие за изстрелване на ракета на 90 морски благи югоизточно от йеменския пристанищен град Аден. " Капитанът е съобщил за ракета, която се е приземила във водата на 400-500 метра и е била последвана от три дребни плавателни съда ", се споделя в консултативната записка на UKMTO, като се прибавя, че няма потърпевши или вреди.

" Това е вторият танкер, който по простъпка е бил нападнат от хутите, до момента в който е превозвал съветски нефт ", настояват от Ambrey.Подкрепяните от Иран йеменски бойци хути, които управляват огромна част от територията на Йемен, от 19 ноември насам изстрелват вълна след вълна взривяващи се безпилотни самолети и ракети по западни търговски кораби в Червено море, което съгласно тях е митинг против военните интервенции на Израел в Газа.

През нощта Съединените щати и Англия нанесоха удари от въздуха и морето против военни цели на хутите в Йемен. Русия, която е съдружник на Иран и сътрудник на основни арабски сили, осъди ударите и прикани за незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР