Кръвта е най-важният компонент в нашия организъм. Основната ѝ функция

...
Кръвта е най-важният компонент в нашия организъм. Основната ѝ функция
Коментари Харесай

Този сок незабавно пречиства кръвта

Кръвта е най-важният съставен елемент в нашия организъм. Основната ѝ функционалност е да доставя избрани субстанции (напр. О2, глюкоза) до другите тъкани и органи, както и да придвижва отпадни метаболитни артикули до местата за тяхното изхвърляне от организма.

Казано по различен метод, цялостното действие на организма до доста огромна степен зависи от чистотата на кръвта, която циркулира в него. Колкото по-малко отрови има в кръвта, толкоз по-силни, здрави и изпълнени с сила ще сме.

Ето за какво всеки човек желае да научи по какъв начин да прочисти кръвта си. Предлагаме ви един елементарен метод, като съществена роля в него играе цвеклото , написа zdrave.to.

Цвеклото е извънредно потребен зарзават, богат на разнообразни микро и макроелементи. Той се употребява необятно в готвенето, медицината и има многочислени приложения. Това споделя експертът по хранене Екатерина Зажицкая.

Сокът от цвекло се употребява за лекуване и профилактика на болести, свързани с черния дроб, бъбреците, жлъчния мехур и лимфната система. Пиенето на сок от цвекло оказва помощ доста добре да се почисти кръвта.
 Този сок неотложно пречиства кръвта

Прясно изцеденият сок от цвекло съдържа доста желязо, което е належащо за:

- предотвратяването на анемия;

- повишението на кръвната глюкоза;

- нормализирането кръвното и вътречерепното налягане.

Сокът от цвекло има доста удобен резултат върху положението на кожата. Благодарение на него релефът се изравнява и тенът се усъвършенства.

Също по този начин сокът от цвекло има удобен резултат върху имунната система и оказва помощ на тялото да се възвърне по-бързо след заболяване.

Когато приемате прясно цвекло се създава серотонин, който има позитивен резултат върху психоемоционалното положение на човек и оказва помощ да се отървете от безсънието.

Напитката съдържа доста йод и е нужна за профилактика и лекуване на болести, свързани с щитовидната жлеза и цялата ендокринна система.

Поради наличието на диетични нитрати, които се трансформират в азотен оксид, тази напитка способства за:

- вазодилатация (процес на разширение на кръвоносните съдове)

- усъвършенства притока на кръв

- понижава налягането и покачва успеваемостта на всяка физическа интензивност.

А също по този начин, бетаинът, който се намира в цвеклото, оказва помощ на тялото да усвои по-добре протеините, което е толкоз значимо за поддържане на мускулния тонус.

Още няколко явни преимущества на сока от цвекло са свързани с възстановяване на метаболизма и храносмилането като цяло и по-ниските равнища на холестерол.

За тези, които не харесват напитката, може да прибавят към нея сок от портокал или моркови в съответствие 1/4.

Но е значимо да се означи, че сокът от цвекло е противопоказен при: уролитиаза и ниско кръвно налягане и висока кръвна захар.

Според фитнес треньора и хранителен съветник Тома Шигонцева, наложително е да престои сокът от цвекло за 2-3 часа в хладилника, преди да бъде изпит.

Вредите от сок от цвекло

Когато употребявате сок от цвекло, би трябвало да се консултирате с доктор, защото са вероятни алергични реакции. Затова въвеждането на този артикул би трябвало да се прави с нараснало внимание.

Освен това сокът от цвекло е противопоказен за хора с нетърпимост към цвекло, хипотензия, хора със болести на дванадесетопръстника и стомаха.
Как да си създадем сок от цвекло вкъщи  Този сок неотложно пречиства кръвта


За да може сокът от цвекло да бъде първокачествен и оптимално потребен, би трябвало отговорно да изберете продуктите за изработката му.

Доброто цвекло би трябвало да е твърдо, с цвят бордо, алено или лилаво. Плодовете би трябвало да са с диаметър до 12 см. Когато се нарязва, не би трябвало да има петна от бяло и черно, защото това е симптом на повреждане. А съществуването на зелени издънки демонстрира младостта на зеленчука, а оттова и неговата сочност. Преди приложимост продуктът би трябвало да бъде добре почистен и обелен.

За да не се скапва бързо сокът и да не губи потребните си свойства, той се оставя в хладилника, където би трябвало да се утаи. Свойствата му набират оптималната мощ в този миг.

Времето за предпазване обаче не би трябвало да надвишава 12 часа.

Рецепта за сок от цвекло

За да извършите сока, се нуждаете от 1 приблизително цвекло.

Преди да извършите сока, изплакнете добре кореновата просвета, обелете я. Нарежете на междинни части и потопете в сокоизстисквачка.

След това поставете прясно изцедения сок в ледник за 2-3 часа, с цел да се охлади, след което ароматният сок от цвекло е подготвен за приложимост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР