Кръвните проби в новите лаборатории ще са готови за 1

...
Кръвните проби в новите лаборатории ще са готови за 1
Коментари Харесай

Лабораторните кръвни проби на шофьори ще се обработват за 1-2 седмици

Кръвните проби в новите лаборатории ще са подготвени за 1 до 2 седмици, съобщи Николай Денков по време на блицконтрол в Народното събрание в отговор на Настимир Ананиев от ПП-ДБ.

Премиерът изясни, че казусът е завещан и през днешния ден ще бъде открит нов център

„ Днес следобяд ще открием един от тези новооборудвани центрове със съответната апартура, която до 1 месец при закупени всички апарати би разрешила в границите на една, най-вече две седмици, всички кръвни проби да бъдат налице “, заяви Денков.

„ Вече сме на финалната права “, акцентира министър председателят.

По отношение на алкохола съществуващата инсталация и процедури позволяваха в границите на до няколко дни да има явен резултат. Докато във връзка с наркотичните субстанции, се оказа, че липсва инсталация, липсва организация и оттова имаше забавени проби с 6, 9, 12 месеца, напомни Денков.

С промени в Наказателния кодекс предходната година Народно събрание даде опция на Министерство на вътрешните работи да лишава транспортни средства при потребление на опиати и алкохол, подсети Денков.

По думите му се е оказало, че могат да се се създадат три неща – да се усъвършенства организацията в съществуващите центрове - във Военномедицинска академия, където бяха отпуснати спомагателни средства, тъй че да работят на 24- часови смени, с които да ускорят процеса. Второто – да отпуснем средства, с цел да не бъдат губещи лабораториите, които вършат тези проби. Третото е, че бяха направени публични поръчки, изискуем признателност на Министерство на вътрешните работи, което употребява наличния фонд, осведоми Денков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР