“Кръвни братя държат скиптъра на Пловдив” – така вестник Меридиан

...
“Кръвни братя държат скиптъра на Пловдив” – така вестник Меридиан
Коментари Харесай

Кръвни братя държат скиптъра на Пловдив

“Кръвни братя държат скиптъра на Пловдив” – по този начин вестник Меридиан мач озаглави три страници от броя си този уикенд, отдадени на двамата най-успешни треньори на Пловдив в отборните спортове сега, наставника на волейболния Марица (Пловдив) Иван Петков и неговия кум – наставника на футболния Ботев (Пловдив) Николай Киров.
“Кръвни братя – по този начин могат да се нарекат двама пловдивски треньори, които хванаха спортния жезъл под тепетата през актуалната 2017-а. Футболният познавач Николай Киров и волейболният му сътрудник Иван Петков завоюваха общо четири трофея у нас отпред на Ботев и Марица. Нещо повече – подопечните им тимове сътвориха и взрив в Европа”, гласи началото на материала. “Всъщност близкото другарство на законодателите на футболната и волейболната мода в Пловдив датира от студентските им години в Пловдивския университет.”

“С Николай Киров ни свързва дългогодишно другарство. И аз дори не помня от кой момент е. Има една благосклонност сред нас, която ни трансформира към този момент и в семейство. Много си харесваме като характери, по тази причина и го поканихме за наш кум. Връзката ни е доста мощна.” Това са част от думите на Иван Петков за връзките му с неговия другар. “Фен съм на Ботев, да. Следя всичко към тима. Пролетта бях и на финала за Купата на България. Беше нещо неповторимо... Още ме побиват тръпки, като се сетя...”

“С Иван добре си поживяхме като ергени, само че в този момент сме изцяло отдадени на фамилиите си. Заедно гледаме (децата) Вяра и Григор”, споделя Николай Киров. “Имаме сходни възгледи както за треньорската специалност, по този начин и за живота като цяло. Мислим еднообразно. Случвало се е и да си даваме тактически препоръки. Винаги, когато имам опция, отивам на волейболните мачове. Това е разумно, тъй като с Иван ни свързват доста неща. А и аз проследявам волейбола от доста от дълго време. Обичам този спорт!...”

Изтегли целия материал на Меридиан Мач тук .



Three pages of this weekend's Meridian mach daily sports newspaper were dedicated to #Maritza's #volleyball coach @IvanPetkov30 and his good friend and best man - @Botev_Plovdiv's #soccer coach Nikolay Kirovhttps://t.co/jSjaoozlFw#football pic.twitter.com/Dxgt4JJXlg
— Maritza Plovdiv VC (@volleymaritza) November 20, 2017
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР