Кръвната група определя скоростта, с която тялото ни старее. Учени

...
Кръвната група определя скоростта, с която тялото ни старее. Учени
Коментари Харесай

Хората от тази кръвна група запазват младостта си най-дълго

Кръвната група дефинира скоростта, с която тялото ни старее. Учени от Европа организираха огромен опит и откриха по какъв начин кръвната група въздейства върху стареене то на индивида. В изследването са взели  присъединяване хора от разнообразни възрасти.

Установено е че в този случаи Rh факторът не играе никаква роля, а от определящо значение е количеството на костния мозък. Хората с трета кръвна група   В остаряват най-бавно. Установено е, че при тях не са толкоз мощно изразени признаците на стареене върху кожата спрямо техните връстници.

Учените стигат до извода, че притежателите на втора кръвна А група са с най-висока податливост към неприятни привички. Съответно този фактор форсира няколко пъти процеса на стареене при тях. Зависимостите се отразяват отрицателно върху здравословното положение и външния тип, а оттова и върху процеса на стареене.

Експертите напомнят, че хората от кръвна група  А са изложени най-голям риск от промени в кожата и вътрешните органи, които се дължат на възрастови промени.

Представителите на 0  кръвна група  са по-малко склонни от насърчаване на сърдечно-съдови болести, само че в това време имат проблеми с репродуктивната система и зачеването на деца.

Тези, които притежават  кръвна група  АБ са имали максимален шанс. Те най-рядко страдат от вируси и настинки, макар че измежду тях има хора със сърдечни проблеми.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР