Кръвната група може да бъде няколко тип: първата (О), втората

...
Кръвната група може да бъде няколко тип: първата (О), втората
Коментари Харесай

10 неща за кръвната ви група, които трябва да знаете на всяка цена

Кръвната група може да бъде няколко вид: първата (О), втората (А), третата (Б) и четвъртата (АВ), които се дефинират при раждането. Експертите споделят, че кръвната група има своите свойства.
Вижте най-важните характерности на всяка една от тях:
Потомството
Около 85% от хората са с резус – позитивен фактор (Rh). Въпреки това, в случай че една жена е с резус – негативен фактор, а мъжа, от който забременее с позитивен, то има нараснал риск детето им да развие някои здравословни проблеми.

Заболяванията
В взаимозависимост от кръвната група, можете да бъдете повече или по-малко чувствителни към избрани болести, тъй че е належащо да разберете личните си опасности и да се опитате да ги намалите.
Храната
Трябва да знаете, че съгласно кръвната група се дефинира кои тъкмо храни са подобаващи за вас и кои да отстраните от хранителния си режим.

Например, хората с кръвна група А би трябвало да ядат повече зеленчуци. На хората с кръвна група О се предлага да употребяват повече протеини като месо и риба, а за носителите на кръвна група АВ, се смятат за най-полезни месото с ниско наличие на мазнини и морските блага. Що се отнася до хората, които принадлежат към вид В, те би трябвало да одобряват повече алено месо, т.е. говеждо и овнешко месо.
Антигените
Антигените на кръвта могат да попаднат в стомашно-чревния тракт, белите дробове и носа, устата и в дебелото черво.

Стресът

На хора с нулева кръвна група им е належащо повече време, с цел да се провиснал и успокоят след стресова обстановка, в сравнение с останалите представители на другите кръвни групи.

Теглото

Според кръвната група също по този начин може да се дефинира дали страдате от проблеми с наднорменото тегло, като да вземем за пример хората с кръвна група О са предразположени към напълняване, а носителите на група А не знаят въобще за този тип проблем.

Бременност

Жените, които принадлежат към кръвна група АВ зачеват доста по-лесно, в сравнение с други, тъй като имат намалено произвеждане на фоликуло-стимулиращ хормон.

Из вънредни обстановки

В случай на преливане на кръв е належащо да знаете, че хората с кръвна група О, с негативен резус фактор са универсални донори, а хората с AB кръвна група са единствено универсални “бенефициенти ”.

Инфо: За Жената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР