Кръвен тест скоро ще може да доказва дали водач, който

...
Кръвен тест скоро ще може да доказва дали водач, който
Коментари Харесай

При катастрофа: Кръвна проба доказва дали на шофьора му се е спало

Кръвен тест скоро ще може да потвърждава дали лидер, който е предизвикал злополука, му е липсвал сън.

Този тест може да бъде разполагаем единствено след две години. Изследването за този кръвен тест е финансирано от Австралийската държавна работа за пътна сигурност.

Идеята за това проучване идва, откакто ново прочуване сподели, че сядането зад кормилото след по-малко от пет часа сън е толкоз рисково, колкото и шофирането в нетрезво положение.

Страдащите от бодърствуване са и със доста по-малки тестиси

„ Основните убийци на пътя са алкохола, превишената скорост и умората. Но макар че решението за умората е много просто, което е да спим повече, способността ни да се оправяме с нея е нарушена, тъй като нямаме принадлежности, с цел да можем да я следим, както вършим с алкохола. “, сподели пред „ The ​​Guardian “ проф. Клеър Андерсън от университета Монаш в Мелбърн, която управлява плана за създаване на този нов кръвен тест.

Експерти от Англия пресметнали, че 20 % от всички произшествия с транспортни средства в Обединеното кралство се дължат на изтощени водачи, до момента в който една четвърт от съдбовните и тежки произшествия също са свързани с отмалялост.

Припомняме, че при случая починаха млади момче и момиче

Екипът на Андерсън разпознал пет биомаркера в кръвта, които могат да дефинират дали някой е бил безсънен в продължение на 24 часа или повече, с акуратност над 99 %.

Необходима е обаче още работа по теста, с цел да се дефинира дали някой е спал два или пет часа, да вземем за пример.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР