Кръвен съсирек – маса от кръв, която се движи през

...
Кръвен съсирек – маса от кръв, която се движи през
Коментари Харесай

8 симптома, които ви алармират, че имате кръвен съсирек и спешно трябва да вземете мерки!

Кръвен съсирек – маса от кръв, която се движи през кръвта. Съсирването е обикновено за нашата кръв, защото е естествена част от лечебния развой.

За страдание, когато кръвният съсирек премине в тялото ви, той може да бъде рисков.

Според Американската асоциация по хематология, има няколко рискови фактора за кръвните съсиреци:

Затлъстяване
Бременност
Седене в седнало състояние в продължение на повече от 4 часа
Орални контрацептиви (хапчета)
Рак
Рани
Някои интервенции
Възраст над 60 години
Случай в фамилията на кръвни съсиреци
Хронично възпалително заболяване (ревматоиден артрит)

 

Кръвният съсирек, който минава около вените, не може да продължи и блокира тъканите във вашите крайници, ръце и даже в мозъка или другите органи.

Това може да докара до обстоятелството, че частите на тялото ви постепенно умират от загуба на богатата на О2 кръв. Нека да разгледаме 8 от предупредителните знаци, които биха могли да демонстрират, че имате кръвен съсирек, с цел да потърсите здравна помощ и какво може да извършите, с цел да го предотвратите.

 

№ 1: Подуване 
Подобно на чупката в градинския маркуч, съсирената кръв оказва напън върху вените. Този напън може да се развие и да разтегне близките тъкани. Подуването при кръвния съсирек се случва най-често в краката.

№ 2: Непрекъсната болка 
Болката в гръдния панер е с чувство като че ли нещо тежко лежи на гърдите ви, само че не и мощна пронизваща болежка. Тежестта или чувството за тъпа болежка, съпроводена от други признаци, е знак, че може да имате кръвен съсирек.

№ 3: Бледа кожа
Липсата на приток на кръв заради кръвния съсирек прави кожата ви бяла, а по-късно се оцветява в синьо, тъй като кръвта не може да достави нужния О2.

№ 4: Усещане за топлина 
Усещането за топлота нормално е в ръцете или краката. То може да бъде съпроводено от изпотяване или болежка в засегнатия регион.

№ 5: Изтръпване
Изтръпването или гъделичкането в краката или ръцете може да е симптом за кръвен съсирек. Когато има съсирек, кръвта не може да се движи в региона. Това е сходно на метода, по който се чувствате, когато ръката ви е вцепенена, откакто заспите в неловко състояние.

№ 6: Главоболие със загуба на зрение и дарба да говорите
Кръвният съсирек в мозъка се назовава исхемичен инсулт. Главоболието е общо положение, тъй че не е нужно да се притеснявате за кръвните съсиреци, в случай че това е единствено признак. Но, в случай че имате в действителност кръвен съсирек в мозъка, той може да докара до проблеми с очите ви и даже да повлияе на способността ви да говорите.

№ 7: Диария с болежка в корема
Симптомите на повръщане могат да приказват за хранително отравяне, само че може да имате кръвен съсирек в стомаха си. Коремният съсирек може да провокира мощна болежка, за разлика от тъпата болежка при другите типове съсиреци.

№ 8: Недостиг на въздух, съпроводен с болка 
Кръвният съсирек в белите дробове се назовава белодробна емболия. Същите признаци могат да се появят, когато имате съсирек в сърцето. Недостиг на въздух, чувство, че не можете да си поемете мирис, болежка в гърдите, сърцетуптене, изпотяване, нараснала температура – това са всички признаци за кръвен съсирек в белите дробове.

Изключително значимо е бързо да потърсите лекарска помощ, изключително в случай че имате признаци на кръвен съсирек в мозъка, сърцето, стомаха и белите дробове. Вашият доктор може да употребява ултразвук, с цел да ревизира за кръвни съсиреци в крайниците и кръвен тест, с цел да ревизира скоростта на съсирване на кръвта.

Лечението на кръвните съсиреци нормално включва потреблението на лекарства и разредители на кръвта. Лекарствата и разредителите на кръвта са да вземем за пример аспирин, варфарин, ривароксабан, хепарин.

Това не значи, че е належащо да взимате медикаменти без рецепта. Моля, консултирайте се със експерт в региона на опазването на здравето, преди да взимате да вземем за пример аспирин, тъй като може да имате и други здравословни затруднения, които да провокират безпокойствие в композиция с неговия банкет.

Според клиника Майо, бихте могли да вземете ограничения за попречване на образуването на кръвни съсиреци. Те предлагат:

Избягвайте дълготрайно седене. Ако пътувате със аероплан, от време на време ходете по пътеката. При автомобилни пътувания, планирайте постоянно прекъсване.

Променете метода си на живот. Отслабнете, намалете високото кръвно налягане, откажете пушенето и тренирайте постоянно.
Други способи за понижаване на риска от формиране на тромби включват увеличение на приема на омега-3 мастни киселини с добавка на рибено масло. Омега-3 има доста преимущества: “Това е нещо, което ще ви помогне да живеете по-дълго. ” Витамин Е и маслото от вечерна иглика са и антикоагуланти за тялото, което значи, че вършат кръвта по-малко склонна да се съсирва.

Масаж, физически извършения, вървене, хранене и здравословен метод на хранене с ниско наличие на мазнини и повече зеленчуци – всичко това ще улесни кръвта. Чесън, лук, джинджифил, куркума, боровинка, пикантен червен пипер – всички велики съставки, които добавяйки ги към готвенето, понижават вероятността от образуването на кръвни съсиреци. 

 

lekuvai.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР