Кратката история на Theranos е като нагледна илюстрация за възхода

...
Кратката история на Theranos е като нагледна илюстрация за възхода
Коментари Харесай

Theranos: някога обещаващата компания за биотехнологии окончателно затваря

Кратката история на Theranos е като нагледна илюстрация за възхода и паденията на фирмите във високотехнологичния бизнес. Съдбата ѝ бе на ръба към този момент няколко години, откакто се появи обществена информация за спорното качество на нейните кръвни проби. Сега Theranos публично подвигна бялото знаме и ще затвори порти.
Главният юрист на компанията Дейвид Тейлър е разпратил имейли до нейните акционери, съобщавайки че няма различен избор, с изключение на да затвори Theranos заради договорката ѝ с Fortress Investment Group.

Частният вложител обезпечи финансов заем в последния миг към края на предходната година, което разреши да се избегне банкрута. Сделката обаче бе с изискване: Fortress има праото да изиска продажбата на компанията, в случай че бюджетът ѝ падне под несъмнено равнище. Theranos се опита да притегли и други вложители, с цел да избегне този сюжет, само че явно времето не стига.

По-рано тази година Комисията по скъпи бумаги на Съединени американски щати към този момент заведе дело против основателката и шефка на Theranos Елизабет Холмс и някогашния президент Рамеш Балвани по обвинявания в машинация. Холмс напусна поста през юни.

Сега Тейлър и останалите ръководители на Theranos търсят метод да се спогодят с Fortress, който да им разреши да платят на останалите кредитори. Имайки поради мащабите на компанията, евентуално ще им отнеме години да го създадат. Но двете дузини чиновници на компанията – която трябваше да уволни стотици чиновници през последните няколко години – създадоха последния си ден на 31 август.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР