Красивият остров Корфу е една от най-запомнящите се гръцки дестинации,

...
Красивият остров Корфу е една от най-запомнящите се гръцки дестинации,
Коментари Харесай

5 причини да посетите Корфу с децата си това лято!

Красивият остров Корфу е една от най-запомнящите се гръцки дестинации, които можете да изберете за тазгодишната си лятна отмора с деца.

Спиращата дъха природа и кристално чистите плажове са задоволителни, с цел да ви споделим това изказване, само че истината е, че Корфу може да предложи и голям брой други незабравими прекарвания.

Наричат го изумрудения остров, тъй като това в действителност е най-зеления остров в Гърция.

Ето ги и нашите 10 аргументи да посетите Корфу с децата си това лято:

1. Красивите плажове

Безкрайните плажове на острова са с кристално чиста и спокойна вода, заобиколени от невероятна растителност. На Йонийските острови ветровете рядко се развихрят, което ги трансформира в превъзходен избор за отмора с деца.
Палеокастрица е най-популярната туристическа дестинация, само че можете да изберете и от други фемили френдли варианти като Агиос Гордис, Исос, Пелекас и Глифада.

Бонус съвет: Най-подходящите за деца плажове са ситуирани по западното крайбрежие на острова. Там пясъкът е тънък, а морето е плитко.

2. Очарователната столица

Град Корфу е столицата на изумрудения остров, а остарялата част на града е вписана от от ЮНЕСКО в лист на международното културно завещание. Чарът му се дължи на се дължи на другите стилове и трендове, непокътнати в детайлите на локалната архитектура. Най-осезаемо е венецианското въздействие в града, а дребните и тесни улички основават чувството, че в действителност се намирате в някое китно италианско градче.

Децата сигурно ще харесат образа на град Корфу, който ще остави паметен спомен у тях.

3. Дворецът Ахилион

Всички знаем въодушевлението в детските очи, което провокира думата “дворец”, а този е същински, освен това с невероятна панорама към морето. Ахилион е служил за лятна резиденция на Елизабет декор Вилтелсбах – Сиси, а в следствие става благосъстоятелност на немския кайзер Вилхелм, като и двамата остават своя отпечатък, както в постройката, по този начин и в градините. Построен е през 1890 година, в границите на единствено две години по план на италианския проектант Рафаел Карито и носи името на гръцкия митологичен воин от Троянската война – Ахил.



4. Вкусни локални специалитети

Традиционната храна на остров Корфу е вюжън от разнообразни въздействия, тъкмо както архитектурата на столицата. Въпреки че най-силно се усещат гръцките и виенските нотки, можете да опитате и подправки от Изтока, готварски способи от Франция, както и завещание от английската окупация по тези земи.

Венецианското софрито е едно от най-популярните локални специалитети и съставлява тънки ленти пържено говеждо месо с бял сос, чесън, магданоз, бял пипер, бяло вино, сол и оцет. Друго доста известно ядене е пастицадата – телешко с макарони и доматен сос с доста чесън, лук, карамфил и дафинов лист. Има вариации на пастицада с морски блага – омари, калмари. Традиционни специалитети на Корфу са и бордето – филе от риба тресчица в червен пикантен сос и свеж лимонен сок и риба тресчица бианко с картофи, бял сос, чесън, магданоз, лимонен сок и зрънца черен пипер.

5. Интерактивни прекарвания

В историческия музей Casa Parlante пред вас оживява животът, подобен какъвто е бил през 19-ти век. Чрез анимирани фигури, нови технологии, звуци и аромати, децата могат образно да видят по какъв начин са живеели хората в предишното.

Във фермата Mavroudis Olive пък цялото семейство може да научи любопитна информация за производството на зехтин. В музея можете да видите проява на това по какъв начин се екстрахирал зехтин в предишното, както и по какъв начин това се реализира в днешни дни. Можете даже да опитате усета на тукашния зехтин, който е притежател на голям брой награди.



Бонус препоръки:

- Морето не е с задоволително добра температура от май до юли, за това най-добре посетете Корфу в интервала от август до октомври.

- Не изпускайте децата си от взор, изключително през август, когато от време на време се появява “meltemia” - локален летен вятър, който може да направи морето бурно.

- Можете да стигнете до Корфу с кола, като вземете ферибот от Игуменица или да пристигнете на острова със аероплан.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР