Красивите гледки привличат като магнит вдъхновени туристи. За жалост често

...
Красивите гледки привличат като магнит вдъхновени туристи. За жалост често
Коментари Харесай

Емблематична гледка, а към нея куп смет. Кой трябва да почисти? СНИМКА

Красивите гледки притеглят като магнит въодушевени туристи. За жал постоянно след тях остават разнообразни отпадъци, които те не са " съумели " да смъкват със себе си, а почистването се нерядко се бави доста. Такава е и идната преживелица от място край Велико Търново, която провокира полемика във Фейсбук.

Купчина отпадък може да бъде забелязана до спонтанния паркинг към една от гледките край старопрестолният град. Посетители на " Люлката на любовта ", които оставят колите си на мястото, са оставили грозни следи за своето наличие, а резултатът е лавинообразен. Други водачи стимулирани от разпиления отпадък също хвърлят своя.

Неизвестен е събрал всички бутилки, опаковки и сие на куп, който остава неизнесен. А локални поданици се чудят кой би трябвало да довърши почистването. Някои винят създателя на оборудването, което се е трансформирало в обичано място на локалните младежи, само че съгласно други отговорен е единствено манталитета на хората, които избират да мърсят.

" На ``паркинга`` до Арбанаси, при започване на пътеката до Люлката на Любовта. Чистачът/ създателят на люлката може да заповяда, да почисти след ``феновете`` на творението му. Гледам, че най-малко някой е събрал всичката им бедност, която са изхвърлили там на куп, който вятъра разпилява към този момент, а новите гости натрупат от горната страна, тъй като в колите не се возят отпадъци, никак. ", написа Влади Ванков.
Ситуацията буди самобитна полемика за мотивацията на хората да цапат. В която хора сподялят другите си позиции. Вижте част от тях:
  " Според мен, създателят на люлката не е отговорен, че хората са тъпи. Откъдето и да мине човек, хвърля отпадъци ", написа Ивайло Ш.  " Има по скъпи неща в Арбанаси от тая дивотия, наречена " Люлка на любовта ", само че очевидно нашата юноша това я вълнува. И боклуците приказват ясно за ценностната им система ", счита Красимир Н.  Проблемът с отпадъци, разхвърляни измежду природата надалеч не е нов. Но постоянно деянията на недобросъвестни туристи възмущават останалите поситители по красиви пътеки. Особено наранени са тези места, които са налични лесто с лек автомобил. За страдание не липсват и по-фрапиращи случаи, в които жители съзнателно изхвърлят огромни голичества боклук измежду гори и поля. Примерите надалеч не са един и два... А " Люлката на лябовта " е оборудване, което се намира на Гарга хълм. От местността се разкрива красива панорама към покрайнината, а по този начин мястото се трансформира в обичано място за разходка и фотоси.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР