Красивата кожа е едно от най-красноречивите оръжия на дамското самочувствие. Точно

...
Красивата кожа е едно от най-красноречивите оръжия на дамското самочувствие.
Точно
Коментари Харесай

7-е смъртни гряха в грижата за кожата

Красивата кожа е едно от най-красноречивите оръжия на дамското самочувствие.

Точно по тази причина споделяме кои неточности да избягвате, с цел да не саботирате сами безупречния си външен тип.

1. Не почиствате грима си преди лягане

Дори и след най-дългия ден не би трябвало да пропущаме тази стъпка. Според проучванията остаряваме в пъти по-бързо, в случай че оставим продуктите през нощта. Това е по този начин, тъй като тогава кожата ни всмуква доста по-лесно и всички нездравословни съставки от грима ни влизат на дълбочина.

2. Тормозите зоната на очите

Знаем, че това е най-деликатната зона, само че все пак от време на време я тормозим. Търкаме очите си, когато ни се доспи, трием грима с повече напън или нанасяме артикули там погрешно. Всичко това поврежда кожата и в следствие тя губи еластичността си.

3. Не употребявате верните артикули за вашия вид кожа

Всеки вид кожа се нуждае от друга грижа. Ако използваме артикули на по-мазна основа, когато не се нуждаем от това, в допълнение запушваме порите си и провокираме неподходящ резултат. Сухата кожа пък има наложителната потребност от повече хидратация, с цел да наподобява добре.

 7-е смъртни гряха в грижата за кожата

4. Почиствате лицето си прекалено много

Колкото по-често си мием лицето, толкоз по-малък късмет да се появи акне нали? Не напълно. Когато прекалим с почистването на кожата, можем дружно с нездравословните бактерии да унищожим и потребните. Това води до неспокойствие, от време на време лющене или зачервяване.

5. Окъпване в парфюм

Няма потребност да се давим в парфюм, с цел да миришем добре. Това единствено ще запуши порите ни и ще утежни аромата. Вместо това нанесете единствено на специфичните зони като китките, зад ушите и деколтето.

6. Използвате прекомерно доста артикули

Както в грима, по този начин и при бялата козметика, би трябвало да внимаваме да не прекаляваме. Всеки артикул допълнително утежнява и товари кожата ни. Затова би трябвало да следим количеството, което нанасяме.

7. Правите си вечерната рутина тъкмо преди лягане

Понякога се сещаме, че грижата за кожата е значима, само че чак вечерта, тъкмо преди да се скрием под завивките. Това не е потребно за нас, тъй като продуктите не са имали задоволително време да се всмукват и единствено ще се разнесат по възглавницата. Така те няма да реализират стремежи резултат, а ще замърсят покривките и това ще се отрази на кожата ни.

В страната на хубостта с Надя Сивкова: С какво да внимаваме в грижата за кожата

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР