Красимира Стоянова е един от най-високо ценените български артисти по

...
Красимира Стоянова е един от най-високо ценените български артисти по
Коментари Харесай

Отношението към културата е възмутително: Красимира Стоянова - slava.bg

Красимира Стоянова е един от най-високо ценените български актьори по международните оперни подиуми. Въпреки че от години живее във Виена, сега е избрала да прекарва дните на насилствена изолираност поради пандемията от Covid-19 на родна земя - в планинската вила на фамилията си.

Ситуацията е изключително тежка за хората на изкуството - в изискванията на изключително състояние в доста страни по света и у нас всички културни събития са анулирани, не работят оперните театри и оркестрите, затворени са и концертните зали. Музикантите живеят в неопределеност по кое време още веднъж ще могат да работят. Отпаднаха влиятелни събития, в които Красимира Стоянова трябваше да взе участие - в нова режисура на "Бал с маски " от Верди във Виенската щатсопер, в Майските музикални тържества във Флоренция, в премиерата на "Танхойзер " от Вагнер в "Ла Скала ".

В предаването "Алегро виваче " по "Хоризонт " оперната прима показа:
"Аз съм обезпокоена не тъй като съм си у дома - аз обичам да съм си у дома със фамилията, това за мен е най-хубавото нещо. За мен притеснителното е това, че цялата тази конюнктура е уравнение със ужасно доста незнайни. " Тя дефинира обстановката като парадокс, тъй като хората могат да вървят да плуват в публичните басейни, само че в това време театрите са затворени. "По силата на всякаква логичност това е абсурд. И, повярвайте ми, това по никакъв начин не е хубаво за изкуството в света въобще, само че и у нас. У нас изкуството, казано жестоко, е "цъфнало и вързало " - тъй като безусловно с минимални средства и големи старания нещата се основават и се крепят. И в този момент единствено това липсваше. Тотална съсипия! Какво ще бъде - никой не знае. " - сподели Стоянова и дефинира протичащото се като тъжно, само че и възмутително.

Въпреки неразбираемото бъдеще, доста музиканти основават планове онлайн, записват клипове или изнасят концерти без аудитория, които се излъчват за публиката по интернет. В подобен звезден галаконцерт се включи неотдавна и Красимира Стоянова по покана на Александър Перейра и фестивала "Майски музикални тържества във Флоренция ", който не може да се състои тази година. Заедно в пианистката Мария Принц примата изпя две песни от Джакомо Пучини, като преди този момент поздрави меломаните по света от вкъщи си в България, а зад нея на камината стоеше икона на Света Богородица. "Аз се старая да работя върху това да подсилвам своята религия. Моето семейство и аз сме сигурни, че във вярата е спасението, че във вярата е най-голямото утешение ", уверена е тя.

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР