Красимир Каракачнов и имотът му на 7 и 8 етаж

...
Красимир Каракачнов и имотът му на 7 и 8 етаж
Коментари Харесай

Терасите на властта: Колко е голям имотът на Каракачанов?

Красимир Каракачнов и парцелът му на 7 и 8 етаж близо до центъра на София попаднаха в имотна сага. Породиха и въпроси – дали министърът на защитата фактически има 120 кв. м повърхност, които е заявил, или би трябвало да добави 117 кв. м тераси, които влизат в нотариалния акт и с които парцелът става огромен 327 кв. м.

Снимка: bTV

В имотния кадастър се вижда постройката, в която военният министър има апартамент, и там с изключение на жилищната част са разказани и терасите, което е удостоверение, че са част от парцела.
И Каракачанов в имотната сага „ Апартамент гейт ” Министърът разполага с мезонет от 210 квадрата, само че тераси от 117 квадратни метра не са декларирани
Каракачанов е с мезонет от 210 квадрата, сочи нотариалният акт. Жилището е купено след подмяна и доплащане. Терасите от близо 120 квадратни метра обаче не са декларирани от военния министър.

Снимка: bTV

Според юрист Грета Ганева Кракачанов е задължен да опише още съвсем 120 квадратни метра имущество в декларацията си.

От пресслужбата на ведомството обясниха за bTV, че министърът е в чужбина до сряда по персонални аргументи.

Снимка: bTV

bTV се свърза с Красимир Каракачанов и той сподели, че терасите не са усвоени, а на въпроса за какво не ги е заявил пред антикорупционната комисия той изясни, че е попълнил единствено жилищната повърхност от 210 кв. м по нотариален акт и напомни, че в случай че е имало някакъв проблем някъде с неговата декларация, КПКОНПИ е трябвало да върне документа за промяна.

Вижте още по тематиката във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР