Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО, в Беновска пита“ в

...
Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО, в Беновска пита“ в
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Петков и Василев са лъжците, но викат: Дръжте лъжеца!

Красимир Каракачанов, почетен ръководител на Вътрешна македонска революционна организация, в „ Беновска пита “ в пита-Радио К2, във и по Радио К2 на 93.9MHz на 9-и юли 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Управлението на кабинета на Кирил Петков.

„ Добър ден! 16 часа откакто се разбра, че няма да има второ държавно управление на Политическа партия и Асен Василев! “, посрещна госта си Беновска. Каракачанов отвърна: „ С тези смешници и аз ще го ударя малко на подбив. Вие ми казвате добър ден, имаше една ария на великата група „ Сигнал “ – „ по какъв начин добър ден, щом не е добър денят “! Какво му е положителното, откакто 7 месеца на гърба ни едни безспорни неудачници, некомпетентници, да не кажа неграмотници се упражняваха по какъв начин се ръководи страната! Преди малко вашият събеседник сподели, че били положителни момчета, само че нямали опит. Ами като нямаш опит се научи, стани един мандат общински консултант или стани един мандат народен представител, да видиш по какъв начин се движат механизмите в тази страна, кой кой е, а освен да плямпаш общи приказки! Правиш далавери с газта и обясняваш, че се бориш с корупцията! С коя корупция се бориш – с тази, в която не участваш! Докараха страната до просешка сопа! При междинна инфлация в Европа 8%-11%, в България тя е 24%! Да се махат по-бързо! “.

„ Като започнахме с сериозния звук да Ви пусна какво сподели през вчерашния ден Асен Василев на блиц в Народното събрание преди да отидат при Радев да му върнат мандата! И да Ви въведа в една наша смешка! “, продължи Беновска и пусна запис от брифинг в Народното събрание от 8.07.2022 година:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Илиана Беновска: Г-н Василев и господин Петков, въпросът е: Брутално ли ви смъкнаха, или вие се самосвалихте по някаква причина – като неумелост, заблуждение? И какъв ще бъде идващият ход? Реванш ще има ли и ще се занимавате ли с политика?

Асен Василев: Аз мисля, че на всички български жители стана ясно за какво кабинетът беше свален! Имаше предпочитание, вместо да се усилят пенсиите, да се изравнят неравенствата и да се подкрепят младите фамилии, едни средства да отидат за същите 8 компании, които са ги получавали през последните 15 години!

Илиана Беновска: Това към този момент го казахте доста пъти! Но аз Ви запитвам нещо напълно съществено: Брутално ли ви смъкнаха и кой ви смъкна? Кой? Имена имат ли?

Асен Василев: То се видя! Г-н Слави Трифонов си изтегли министрите и подреди, на част от депутатите на Има Такъв Народ, да гласоподават избор на съмнение! Не мисля, че е загадка за някой!

Беновска се опита да подари на Кирил Петков и Асен Василев тениски с надпис Harvard law, Just kidding.

Охраната от НСО я спря. Кирил Петков даде знак с ръка, че ще вземе тениската след края на брифинга.

Беновска съумя да подари тениската на предаването „ Беновска пита “ Harvard law, Just kidding на Кирил Петков.

Ето какво се случи:

Илиана Беновска: Г-н Петков, може ли да Ви подаря една тениска за спомен? Harvard law!

Кирил Петков: Ама не ме Снимайте!

Илиана Беновска: Ама апелирам Ви!

Кирил Петков: Това, в случай че е подарък, е за мен!

Илиана Беновска: Just kidding!

Кирил Петков: Мерси!

Кирил Петков взе тениската Harvard law, Just kidding и сърдечно благодари на Беновска, като я прегърна!

Илиана Беновска: Ето тази тениска Harvard law, Just kidding подарихме на Кирил Петков! Не ми разрешиха да я подаря на трибунката. Надписът е Harvard law, законът на Харвард. Обаче изпод написа Just kidding! Дали някой не се пошегува с тях?

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Пошегува ли се някой с Кирил и Асен, или те се пошегуваха с нас? “. Каракачанов отговори: „ Те се изгавриха с нас, само че за жалост очевидно е трябвало да минем и по този път! Аз разбирам да се пошегуваш, само че когато лъжеш всеки пъти това към този момент не е смешка, това е неистина! При решение на Конституционен съд, че си излъгал за поданството, ти продължаваш да ми се натискаш и да се правиш на нравоучител! Извинявай! “.

Почетният ръководител разяснява думите на Петков и Василев, че 8 строителни компании желаят да вземат парите по непрогледен метод. Според него Петков е на власт към този момент година и два месеца и е имал задоволително време да смени тези компании, в случай че е видял нещо неправилно. В противоположен случай просто би трябвало да спрем пътното строителство у нас и да нямаме нови автомагистрали и пътища. Беновска добави: „ Само да Ви кажа, че сега Борисов споделя в Бургас, че година и половина автомагистрала „ Тракия “ не се поддържа и сега тя е рискова! “.

Каракачанов съобщи: „ Сега няма да нося синя каска, тъй като тези хора не би трябвало да ги сдобрявам, а да ги изгоним! Дойдоха като аслани, ще употребявам една турска сентенция, и си потеглиха, хайде да не споделям точната дума – наакани! Като ги гледах по какъв начин жално гледаха, когато връщаха мандата на президента, по който безусловно допреди един ден плюха, това са хора, взети от нищото, да вземем за пример Радев те взема от нищото и те прави министър! Дава ти самочувствие, прави те министър-председател и първото нещо, което започваш да правиш, е да хапеш тази ръка, която те е хранила!

„ А за какво бяха толкоз уверени? Сега ще пуснем късото изказване на „ старейшината “, най-възрастния член на този кабинет Николай Събев, който доста обилно ги хвалеше! Дали това са единствено прочувствени изказвания, или са подплатени с нещо друго? “, продължи Беновска и пусна запис от изявлението ѝ със Събев от 7-и април 2022 година:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Илиана Беновска: Стабилна ли е обединението? Днес Урсула фон дер Лайен беше в България, връчи на премиера Петков доста тържествено Плана за възобновяване и резистентност. Устойчива ли е обединението и дали имаше някаква цена? Синергия или условия имаше от страна на фон дер Лайен към Кирил Петков за подобен внезапен завой за поддръжка към нашия проект? Знаете ли нещо?

Николай Събев: Аз знам, че от първия ден, в който съставихме това държавно управление пророкуват, че то няма да бъде постоянно, че няма да бъде трайно, че има проблем, че ще се разпадне, защото е странна коалиция сред хора, които имат разнообразни хрумвания.

Илиана Беновска: Това са „ градски митове “! Какво е Вашето персонално мнение?

Николай Събев: Моето персонално мнение е, че Кирил Петков и Асен Василев са в действителност хора, които реализират задачите си с минимални взаимни отстъпки! Аз им смъквам шапка!

Илиана Беновска: Да не съжалявате някой път за тези думи?

Николай Събев: Не, не, аз съм с тях компактно! Заедно сме! Аз съм също част от тази битка да създадем един работещ екип. И в този миг аз нямам спор с вицепремиера Гроздан Караджов. Ние работим съвършено дружно. Моите възторженостти към Александър Николов, министър на енергетиката! Страхотен е! Доставя ми наслаждение да работим дружно. И в действителност с помощта на това по какъв начин Кирил Петков съумява да ни сплоти в един тим и по какъв начин да се фокусираме върху нещата, които са значими за България, ние започваме да работим като един тим. Разбира се има неща, които могат да внесат напрежение в обединението.

Илиана Беновска: Теглите ме за езика тогава, финален въпрос, като казахте, че Кирил Петков и Асен Василев знаят по какъв начин да реализират задачите си …

Николай Събев: Знаят, знаят! И ги реализират!

Илиана Беновска: Внимавайте! Меморандумът за 1 милиард $, който те подписаха малко, както ние се изразихме в нашия коментар за тази седмица, „ по радостни чорапи “! С „ Gemcorp “ и IP3.

Николай Събев: Това е резултат от недобра връзка! Това е сериозен проблем!

Илиана Беновска: Защо се наложи първо да се подписва по този начин скритом, а след това американското посолство да опровергава, а Кирил Петков да го дава на ДАНС?

Николай Събев: Целият проблем е недобра връзка!

Илиана Беновска: От чия страна?

Николай Събев: Като цяло! Когато всеки по малко допусне нещо, което не е добре като връзка и не се обясни вярно още от началото и по този начин в цялата група се съобщи, в последна сметка може да се стигне до подобен резултат. Когато аз споделям, че Кирил Петков и Асен Василев ужасно се оправят със обстановката, имам поради и тъкмо това – когато един допусне неточност, тъй като няма метод да не допуснем неточности, нали – по какъв начин реагира по-късно! Какви бяха дейностите по-късно!

Илиана Беновска: Е, Асен Василев бъкел не обели, само че Кирил Петков сподели, че ще сезира ДАНС!

Николай Събев: Кирил Петков пое самодейността, Асен Василев се ограничи до това, което е споделил и продължаваме напред! Няма скандал!

Илиана Беновска: Вие, като бизнесмен, в случай че решите да подписвате меморандум, нали няма да седнете на една вечеря с първия срещнат и да подпишете? Може би както Вие вършиме подбора на непознатите консултанти, ще има избор сред 2-3 кандидатури? И това би трябвало да е обществено, не е ли по този начин?

Николай Събев: Така би следвало да е, само че вижте! Ако заради недобра връзка Кирил ми се обади и каже – виж ги тия момчета, мисля, че стават и по-късно ми се обади вторият човек, който работи с тях и ми каже – мисля, че стават, тогава аз ще кажа – добре, за какво да не ги видя! Това се случва и в бизнес средите!

Илиана Беновска: Няма да вършиме кастинг!

Николай Събев: Когато имаш добра рекомендация, за какво да правиш кастинг? В последна сметка каква е задачата – ние да имаме тези мощности, от които имаме витална потребност. Дори да решим, че е нещо преждевременно, още веднъж никой не е споделил, че няма да бърка! Много е значимо, когато някой сгреши, какво прави по-късно! Начинът, по който реагираха всичките, включително и Александър Николов – обикновено е, всичко е наред! Няма драма!

Илиана Беновска: Както се споделя на един обичан език – We shall see или We will see?

Николай Събев: Как беше – самтайм люн! (Събев има поради изявление на Христо Стоичков от 2009 година, когато последният е треньор на футболен клуб Мамелъди съндаунс от Южна Африка, от което остава прословутата фраза на Стоичков „ самтаймс уин, самтаймс люн “)

Илиана Беновска: Това беше добър край, благодаря Ви!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Ако употребявам езика на Христо Стоичков, гледайки това изявление отпреди няколко месеца – кой „ люн “, кой „ уин “? “. Каракачанов отговори: „ Ще употребявам една друга прилика, нали имаше един играч „ Путко Мафани “! Стоичков си е легенда, само че вземат мотив от думите на Събев, който сподели – тези момчета се оправиха ужасно. Кое му е страхотното? Те ужасно ни набутаха в блатото! “.

Каракачанов даде образец с Унгария, където цените на горивата са 2,4 лв., а у нас са съвсем 4. Той акцентира, че съвещанието на парламентарната комисия, което е обсъждало газовата рецесия, е било засекретено, а ръководещите е трябвало да излязат и ясно да обяснят всичко за швейцарската компания медиатор, на каква цена и от кое място внася газ. Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация акцентира, че цяла Европа сега отсрочва „ зелената договорка “, Германия приказва за възобновяване на топлоцентралите, Франция се готви да строи нови нуклеарни реактори. А у нас идва фон дер Лайен и под неин напън Кирил Петков приказва за зелена сила, която в действителност не може да ни реши проблемите.

Изгонването на съветските дипломати.

„ Колко държавническо беше изгонването на руснаците от посолството? “, попита Беновска. Красимир Каракачанов отговори: „ Това беше тотално антидържавническо! Изгонваш 70 индивида и казваш 70 дипломата. Това не е правилно, дипломатите са 1/3 от тези хора! Изгонил си готвачите, градинарите, учителите! Готвачът върви да разузнава в заведенията за хранене и рапортува в съветското посолство? Това са нелепости! Ще ви кажа моя прочит – министър председателят Кирчо видя, че в напъните му да обърне публичното мнение за Македония не съумя. Обаче видя, че в Народното събрание това се случи. Но по какъв начин се случи? Просто Борисов беше притиснат от своите другари и клекна! ГЕРБ, които 3 дни преди приемането на френското председателство обясняваха по какъв начин няма да се прави компромис, ще стоим на рамковата позиция от 2019 година, декларацията на Народното събрание – внезапно се извъртяха на 180 градуса! На Кирчо това му е направило усещане, отчел е, че външният напън е предиздвикал Борисов да обърне палачинката! Според мен, с изгонването на съветските дипломати той целеше още веднъж да се хвърли на килима пред Байдън, с цел да може тези, които го докараха, да принудят някоя от парламентарните партии, съгласно мен са имали отново поради ГЕРБ, с цел да мине метър и да остане на власт! “.

Каракачанов посочи, че скъсването на връзките с Русия може да има доста тежки последствия за българската нуклеарна енергетика, тъй като през 2028 година изтича експлоатационния период на двата ни реактора, а би трябвало да договорим с съветската страна тяхното удължение. Той продължи, че желаеме или не, само че едно последващо държавно управление още веднъж ще би трябвало да води диалози с руснаците за газ и петрол, както го прави половин Европа. А тогава цените ще бъдат разнообразни. „ Така че този ход на Кирил Петков обрича българските жители и българската стопанска система на едни неприятни условия при договаряне на последващи цени на газ и петрол и най-много обрича двата ни реактора, които към момента създават най-евтината електрическа енергия в Европа! Това е, удар върху нашата стопанска система и потребителите! Тази нелепост, която направи този човек! “, заключи Каракачанов.

Готови ли са Вътрешна македонска революционна организация за избори?

„ Какви са вероятностите пред Вътрешна македонска революционна организация, явно предстоят избори? “, попита Беновска. Каракачанов отговори, че избори сигурно ще има, а Вътрешна македонска революционна организация ще показа пред обществото своите тези и претенденти. На молбата на водещата да бъде по-конкретен почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация отговори – стопанската система, глупако! Той продължи, че коронавирус рецесията е изкарала на напред във времето един доста сериозен проблем – 70% от плодовете, зеленчуците и месото у нас са вносни. Ние би трябвало да се запитаме по какъв начин ще изхранваме популацията, в случай че тази рецесия се задълбочи. Проблем е, че у нас се подтикват единствено арендаторите-зърнари, които си получават огромните дотации и никой не им слага условия против какви добиви това да се случва. Трябва да се подтикват и дребните производители. До предходната година да вземем за пример в България се е плащала дотация за 1 милион овце, а действително у нас те не са повече от 700 000! Водещата се пошегува: „ Може би имаме 6 милиона овце, в случай че ме разбирате какво желая да кажа! “. Каракачанов отвърна: „ Разбирам, единствено че овцете си избират говеда да ги ръководят! “. Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация напомни, че през 1990 година в България е имало 7 милиона овце, а към 1944 година 11 милиона. Като цяло ние нямаме хранително-вкусова индустрия на равнището, на което би трябвало да бъде, с цел да изхранва българското население. „ Второто нещо – междинния и дребния бизнес! Защото тази политическа обстановка, основана от тази соросоидна върхушка, която ръководи Европейски Съюз, постанова тезата, че няма потребност от междинен и малък бизнес, а би трябвало да има международни монополи, налагани от международни корпорации! “, съобщи Каракачанов.

Гласуване с хартия или с машина?

Каракачанов съобщи, че би трябвало да се гласоподава с хартиена бюлетина. Той беше безапелационен: „ България, дружно с Венецуела, са единствените две страни в света, които употребяват машинно гласоподаване!

Кога стартира акцията на Вътрешна македонска революционна организация?

Водещата попита по кое време стартира акцията на Вътрешна македонска революционна организация. Събеседникът ѝ отговори, че те непрекъснато са в акция. Той съобщи: „ Ти в случай че чакаш единствено на едни избори! Както тези момчета се появиха преди изборите с едни платени рейсове, Кирил Петков слиза и сегашният заместник-председател на Народното събрание се прави, че е инцидентен жител! Така не се вършат избори! Или като някои други партии, които изясняват каква опция са, само че не се изричат по нито един жизненоважен проблем за страната! “. Така приключи диалогът сред Красимир Каракачанов и Илиана Беновска в „ Беновска пита “ във и в пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 9-и юли 2022 година
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР