Краля на рока разделя жените на майки и любовници. И

...
Краля на рока разделя жените на майки и любовници. И
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Елвис и Присила Пресли – и Eлвис създаде Жената

Краля на рока разделя дамите на майки и любовници. И в никакъв случай не ги смесва. Затова и когато красивата му брачна половинка минава от категорията “любовница ” в категорията “майка ”, любовният му интерес се трансферира към други дами. Преди обаче да се стигне до измяната и разочарованието любовта им е приказно красива. А тя стартира през далечната 1959-а…

 Elvis Presley and Priscilla Beaulieu

Когато през март 1958 година е свикан да отбие военната си работа, Елвис Пресли към този момент е придобил такава известност, че е невероятно да се появи някъде, без да притегли тълпи от фенове и фотографи. Пристигането на редови войник Пресли във военната подготвителна база Форт Шафи в Арканзас е огромно медийно събитие. Стотици екзалтирани почитатели го посрещат при слизането му от рейса. Пред микрофоните на публицистите рокендрол звездата декларира, че не би желал отношението към него да бъде по-различно от това към останалите новобранци. Той е пристигнал, с цел да служи на родината както всеки различен горделив американец.

Няколко месеца по-късно Пресли е трансфериран в западногерманския град Фрийдберг. През 59-а в града идва и офицерът от Американските Военновъздушни сили Пол Болио дружно със фамилията си. Един ден 14-годишната доведена щерка на Болио, Присила, е поканена на празненство в дома на локалната знаменитост  – Елвис Пресли. Поради дребната си възраст обаче тя не може да прави каквото си желае и споделя, че първо би трябвало да пита татко си дали ще я пусне. След подробно изследване на домакина, строгият татко дава единодушието си.

На празненството в Бад Нойхайм деветокласничката се появява, облечена в кокетна синьо-бяла моряшка рокля, и мигновено притегля вниманието на известния хазаин. Цяла вечер Елвис се държи като влюбен възпитаник и се пробва да я впечатли, изпълнявайки няколко песни особено за нея, измежду които и шлагера “Are You Lonesome Tonight. ” Само че Присила има вечерен час и когато си потегля от празненството, наподобява, че двамата повече няма да се видят.

 Elvis and Priscilla Presley at Airplane Door

Това, което в действителност се случва през онази паметна нощ на празненството в Бад Нойхайм, е, че нещо в 14-годишното непознато момиче мъчително припомня на 24-годишния Пресли за неотдавна умрялата му майка. Споделя на приятеля си Рекс Мансфийлд, че “тя е задоволително млада, с цел да мога да я трансформира в идеалната жена за мен. ” Елвис упорства за нова среща. Само с нея. Татко Пол отново споделя да, въпреки и уклончиво. Този път Елвис кани момичето в стаята си и двамата сливат устни в чувствена целувка за първи път.

След още четири срещи съпрузите Болио упорстват за среща очи в очи с ухажорa на малолетната им дъщеря. Когато най-сетне се срещат, Пол Болио въобще не се церемони и задава на Пресли съответен въпрос: Каква му е работата на звезда като него с една тийнейджърка?

– Вижте, сър, аз доста я одобрявам. Тя е зряла за възрастта си и компанията й ми е приятна.

Елвис Пресли не би бил Елвис Пресли, в случай че не успее да зашемети с неустоимия си сексапил двама обезпокоени за бъдещето на детето си родители. Семейство Болио, несъмнено, са във екстаз от него и не слагат никакви ограничавания пред Присила и първата й обич.

Момичето продължава да върви на учебно заведение, само че тъй като извънкласните й занимания в дома на Елвис лишават прекомерно доста време и сила, тя от ден на ден изостава с уроците и постоянно заспива на чина в клас. Забелязвайки непрекъснатата й отмалялост, Елвис, който към този момент е опитвал всевъзможни “благини ”,  й предлага хапчета, които да я държат бодра. Присила, като всяко положително момиче, отхвърля.

Заради прокурорската възраст на Присилиа влюбените би трябвало да бъдат изключително дискретни и да пазят връзката си в загадка. Когато обаче са уединено и надалеч от хорските погледи, могат да си разрешат всичко. Освен секс. Елвис е уверен, че не е вярно да употребяват връзката си преди Присила да навърши 16. Когато настава моментът редови войник Пресли да се уволни, Присила не желае освен това от това да замине с него за Щатите. Той обаче е безапелационен:

– Един ден и това ще стане, Присила, само че не в този момент. Твърде си млада.

 Aladdin Resort & Casino in Las Vegas

През 1960 година Елвис си потегля от Германия, само че Присила остава. Връзката им от разстояние продължава две години. В нощите, когато се усеща в изключително положително разположение на духа, Елвис обича да споделя на Присила какъв брой доста се приближава тя до облика на идеалната жена, а точно умерена в приказките си синеоока брюнетка, която е категорично вярна на брачна половинка си. Условието за честност обаче за него не важи. През времето, когато са към момента единствено сгодени, до Присила непрекъснато доближават клюки за любовните завоевания на красивия й избраник.

Тя обаче настойчиво продължава да има вяра, че той е единствено неин. През 62-а Присила най-сетне отпътува за Съединени американски щати, с цел да бъде с обичания си в  Лас Вегас. За да устоя на живота 24/7 със звезда от шоубизнеса от неговия сан, все по-често прибягва към амфетамините и приспивателните. Междувременно процесът по преобразяването й в идеалната жена продължава с цялостна мощ. Заради условията на Елвис трансформира напълно дрешника си и стартира да носи повече грим, тъй като на него по този начин му харесва. Елвис упорства да приключи гимназия в Мемфис като през това време живее при майка му и пастрока му – концепция, която родителите на Присила в началото отхвърлят, само че в последна сметка одобряват поради настояванията на щерка си.

 Photo of Priscilla PRESLEY and Elvis PRESLEY

На 1 май 1967 година Елвис Пресли и Присила Болио си споделят “Да ” в Лас Вегас. В нощта на сватбата двамата са интимни за първи път. Сега, когато хубавелката е негова както духом, по този начин и тялом, Елвис умерено може да продължи да я оформя по личните си показа за съвършенната жена и по този начин последователно да я трансформира в своята жива кукла. Присила се снабдява с превъзходна усмивка, с помощта на порцеланови фасети, усъвършенства походката и стойката си, боядисва косата си в още по-тъмночерно и я оформя в прическа, която да подхожда на имиджа на Краля.

Много скоро след сватбата Присила забременява и на 1 февруари 1968 година ражда щерка, Лиса-Мари. И тогава настава смяната, от която Присила постоянно се е страхувала. Раждането на детето като че ли натиска някакво невидимо копче в мозъка на Елвис и той внезапно губи интерес към нея. Преди бременността половият им живот е напряко приказен и двамата не могат да се наситят един на различен. След появяването на Лиса-Мари на бял свят обаче отношението към брачната половинка му внезапно се трансформира. “Още при започване на връзката ни Елвис ми беше загатнал, че не може да спи с жена, която е раждала, ” написа Присила в автобиографичнала си книга “Елвис и аз ”. “Започнах да се колебая в личната си половост. Емоционалните и физическите ми потребности като жена бяха изцяло подценени. Живеех живот, който не беше мой, а негов. Единствено значимо нещо беше той да е благополучен. Моите проблеми нямаха значение. А аз… Аз желаех да се развъртвам. Да върша всякакви неща. ” В един миг просто става невероятно да бъде дамата до подобен ужасяващ лакомец.

 Photo of Priscilla PRESLEY and Elvis PRESLEY

През 2007 година Сони Уест, непосредствен другар и телохранител на Елвис Пресли, издава биографична книга, в която удостоверява версията на Присила за комплицираната връзка, в която се изражда брака й с Краля след раждането на щерка им. Да бъде моногамен е нещо непознато за него и той постоянно се впуска напълно непринудено в рискови връзки, без да мисли за следствията от дейностите си. “Всичко, което пожелаеше, ” спомня си Уест, “трябваше да има на момента – къщи, коли, дами, другари, бижута, дрехи… ” С времето склонността му да си угажда с каквото и който му хрумне се трансформира в най-големия зложелател на Пресли. Според телохранителя точно тази негова уязвимост да има от ден на ден и повече неща тласка Присила към решението да скъса оковите на задушаващия брак.

 Elvis and Priscilla with the newborn Lisa Marie

За малко през 1972-а тя се пробва да се разсее от брачните проблеми в прегръдките на инструктора си по карате. Когато Елвис надушва изневярата, привиква Присила в хотелската си стая под предлог, че желае да поговорят и принудително я обладава, тъй като, съгласно личните му думи, “точно по този начин един същински мъж люби жена си. ” След този епизод Елвис дефинитивно изгубва ореола си на нежния, деликатен мъж, в който Присила в миналото се е влюбила. Не след дълго тя декларира, че го напуща. Разводът става факт на 9 октомври 1973 година, а родителските права над детето са поделени поравно сред двамата, към този момент някогашни съпрузи.

Спомняйки се този травматичен интервал от живота си, вдовицата на Краля на рока написа в автобиографията си: “Разведох с него, не тъй като не го обичах. Напротив. Но просто желаех да схвана какво друго може да ми предложи животът. ”

 Priscilla Presley

Когато на 16 август 1977 година Присила научава за гибелта на Елвис, тя е неутешима и даже й се желае самата тя да почине. Няколко години по-късно отваря вратите на емблематичното имение Грейсленд за гости – остроумен ход, който й разрешава да заплаща необикновено високите налози и такси върху парцела, без да се постанова да го продава. Грейсленд се трансформира във втория по посещаемост дом в Съединени американски щати след… Белия дом!

След развода Присила се развихря в новата си роля на актриса и бизнес дама. Никога не се омъжва още веднъж, само че от дългогодишната си връзка с италианския сценарист Марко Гарибалди има наследник, Навароне, роден през 1987 година

Следват по-краткотрайни афери с английския водещ Найджъл Литгоу, ресторантьора и някогашен брачен партньор на Ракел Уелч Ричи Палмър, а в последно време името й се свързва с това на дългогодишния й другар Том Джоунс.

И до ден сегашен 76-годишната Присила ревниво пази положителните мемоари от брака си с Краля на рока и продължава да твърди, че той е любовта на живота й.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР