Кралското семейство на Катар оказва натиск върху ФИФА за пълна

...
Кралското семейство на Катар оказва натиск върху ФИФА за пълна
Коментари Харесай

Часове преди Световното: Искат пълна забрана за алкохола

Кралското семейство на Катар оказва напън върху ФИФА за цялостна възбрана на продажбата на алкохол на всички игрища на Световната купа, единствено два дни преди началото на осъществявания със разногласия шампионат. 

Страната-домакин - където продажбите на алкохол нормално са позволение единствено чужденци, които пият в лицензирани хотели и заведения за хранене, или поданици немюсюлмани със специфични разрешителни в домовете си - оказаха забележителен напън върху ФИФА да спре продажбата на бира на осемте стадиона на Световната купа. 

Ако това се реализира, това ще значи, че Budweiser - един от най-големите спонсори на шампионата - няма да може да продава бирата си на почитателите по време на мачовете и може да сложи ФИФА в нарушаване на многомилионен контракт с компанията.

Смята се, че полемиките по въпроса не престават сред Budweiser и ФИФА, макар че The Times оповестява, че прекъсването на продажбите на бира към този момент е „ евентуално “ след намесата на катарските кралски особи. Според New York Times намесата е била направена от шейх Джасим бин Хамад бин Халифа ал Тани, брат на владетеля на Катар.



Снимка: Anadolu Agency

Понастоящем посетителите на Световното могат да купуват алкохол в хотели и заведения за хранене, във почитател зоните в избрани часове и на залите на стадиона - само че не и вътре. Бирата ще коства съвсем £12 за халба на публични места, а почитателите ще бъдат лимитирани до четири питиета, с цел да спрат да се напиват. Всеки, който се напие, може да бъде отведен в специфична зона за изтрезняване.

ФИФА към този момент направи една отстъпка тази седмица на домакините от Катар по отношение на съществуването на Budweiser на стадионите. Организаторите настояха, че щандовете на бирения колос са прекомерно забележими, тъй че ФИФА се съгласи да ги реалокира тук-там, където ще бъдат по-малко забележими.

Такива промени са извънредно необикновени толкоз покрай началото на шампионата. 

Само преди три месеца ФИФА също се съгласи да реалокира началната дата на шампионата с ден по-рано, тъй че домакините да играят в единствения мач на този ден. Както е известно, Катар против Еквадор в този момент ще се играе на 20 ноември. 

Ако Budweiser бъде неразрешен от зали, тогава единственото място, където може да се купи алкохол на стадионите, ще бъдат " кутиите за гостолюбие ", които стартират от $22 450 на мач. На тези, които имат шанса да получат място в ложа, са обещани „ безалкохолни питиета, бира, шампанско, определени от сомелиери виновност и висококачествени спиртни питиета “. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР