Кралският флот разработи най-модерното в света торпедо. Новото торпедо беше

...
Кралският флот разработи най-модерното в света торпедо. Новото торпедо беше
Коментари Харесай

Кралските ВМС се похвалиха с най-модерното в света торпедо

Кралският флот създаде най-модерното в света торпедо . Новото торпедо беше тествано в продължение на четири дни на специфични полигони покрай Кайл от Лочалш на северозападното крайбрежие на Шотландия, на към петдесет и пет благи западно-югозападно от Инвърнес, оповестява " Нешънъл интерест ".

Преди малко повече от 150 години английският инженер Робърт Уайтхед създаде първото дейно самоходно торпедо - и преди този миг терминът " торпедо " се използваше за изложение на разнообразни подводни мини и клопки. Но след торпедата на Уайтхед, терминът стартира да се употребява за самоходен снаряд, който пътува под или по водата.

Сега Кралският флот разгласи, че " най-модерното торпедо в света е на прага да влезе в употреба " след обширни тествания в Шотландия. Модернизираният " Спиърфиш " - главното оръжие на подводната флотилия на Обединеното кралств о против противников кораби и подводници - е изстрелвано неведнъж по фрегатата HMS Sutherland, до момента в който учени, инженери и моряци учат неговите характерности.
 Британия би трябвало да се готви за Русия, както Съединени американски щати се готви за Китай
Британия би трябвало да се готви за Русия, както Съединени американски щати се готви за Китай

Британската войска е изцяло неподготвена за заканите

Оригиналното торпедо " Спиърфиш " влезе в употреба с Кралския флот през 90-те години и това неотдавнашно надграждане от 270 милиона паунда включваше нова бойна глава, по-безопасна система за гориво и усъвършенстван електронен " мозък ". Екип от към 100 инженери и специалисти по военноморски оръжия в BAE Systems в Портсмут прекара близо шест години в възстановяване на торпедото.

Подобреното оръжие е минало през няколко къси извършения, включващи тестване на софтуерните и хардуерни усъвършенствания . Базираната в Плимут фрегата, която взе участие в тренировките, направи всичко допустимо, с цел да отблъсне офанзивите.

" Спиърфиш " бе надъхан да " работи надълбоко " от съображения за сигурност, тъй че фиктивният конфликт се разиграваше единствено на екраните в операционната зала на HMS Sutherland.
 Съединени американски щати основават самостоятелни кораби в конкуренция с Китай за военноморско предимство
Съединени американски щати основават самостоятелни кораби в конкуренция с Китай за военноморско предимство

Китай и Русия са основните стратегически противници на Съединени американски щати

" По време на тестването тази седмица приведохме нашето елитно образование в деяние, употребявайки разнообразни подводни датчици за намиране и следене на оръжието ", сподели двадесет и три годишният Ейбъл Сиймън Матю Браун от Пърт, един от експертите по подводна война който наблюдава " Спиърфиш ".

Окончателно тестване ще се организира в Британския център за подводно тестване и оценка (BUTEC) по-късно през 2020 година, преди оръжието да бъде оповестено за експлоатационно и д а стартира да се доставя на подводния флот .

Веднъж разпрострат, Кралският флот съобщи, че усъвършенстваният " Спиърфиш " ще разбие гърба на фрегатите, разрушителите и бойните кораби с сходни размери и даже ще отстрани всевъзможни подводни закани .
 Военновъздушни сили на Съединени американски щати желае ускорение на промени, с цел да не изгубят идната огромна война
Военновъздушни сили на Съединени американски щати желае ускорение на промени, с цел да не изгубят идната огромна война

" Предупредителни лампички мигат от известно време ", би трябвало да се подсигурява победа над Китай и Русия

Торпедото ще бъде на подводници ловци-убийци и подводниците за нуклеарно въздържане до три години и ще бъде на работа до 2050-те.

Военноморските сили по света създават по-усъвършенствани торпеда и по-рано тази година американският флот стартира тестване на доста леко торпедо, създадено от Northrop Grumman.

Миналия месец бе оповестено, че Русия е създала своя " Скхвал ", който има регистрирана скорост от двеста възела .
 20 секунди до заличаване: Толкова има Съединени американски щати против съветската ракета
20 секунди до заличаване: Толкова има Съединени американски щати против съветската ракета " Циркон "

Сценарият " обезглавяване " допуска, че съветски подводници стартират неочаквана нуклеарна ракетна офанзива, която опустошава Вашингтон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР