Кралската прокуратура (CPS) заяви, че е разрешила новите обвинения срещу

...
Кралската прокуратура (CPS) заяви, че е разрешила новите обвинения срещу
Коментари Харесай

Обвиниха Кевин Спейси в още седем сексуални престъпления frognews.bg

Кралската прокуратура (CPS) съобщи, че е разрешила новите обвинявания против 63-годишния артист, в това число три за непочтено държание, три за полово принуждение и едно обвиняване за каране на разположение да взе участие в полова интензивност без единодушие.

Спейси се появи в Old Bailey през юли, с цел да отхвърли пет обвинявания, свързани с трима мъже, които в този момент са на 30 и 40 години.

 

Розмари Ейнсли, началник на отдела за специфични закононарушения на CPS, сподели: „ CPS позволи спомагателни наказателни обвинявания против Кевин Спейси, 63, за редица полови похищения против един мъж сред 2001 и 2004 година CPS също позволи едно обвиняване за пренуждаване на разположение да взе участие в полова интензивност без единодушие. Правомощието за покачване на обвиняване е след обзор на доказателствата, събрани от столичната полиция в следствието. "

 

„ Кралската прокуратура припомня на всички наранени, че наказателното произвеждане против господин Спейси е интензивно и че той има право на обективен развой “, добавя тя.

 

По-рано през октомври съдебното жури по цивилен развой в Ню Йорк против Кевин Спейси отхвърли обвиняванията на артист против него в полови похищения, оповестиха Франс прес и ДПА.

 

Антъни Рап твърди, че Спейси се е опитал да го съблазни на празненство в Манхатън преди 36 години, и изиска 40 милиона $ за нанесени вреди. По това време Рап е бил на 14 години, а бъдещата холивудска звезда - на 26.

 

Рап описа преди няколко години в изявление, че пияният Спейси го хванал, „ както жених държи булка “, отвел го към леглото и лежащ върху него. Рап се отскубнал и побягнал. Запазил безмълвие за случилото се в продължение на три десетилетия.

 

Когато Рап описа историята си пред „ Бъзфийд “ през 2017 година, придвижването #MeToo (#Аз също) таман започваше да обгръща Холивуд. Спейси сподели, че не помни случая. Все отново артистът сподели, че в случай че фактически нещо сходно на описаното от Рап се е случило, то той сервира най-искрените си извинения за непристойното държание на пийнал човек.

 

След това още доста мъже упрекнаха Кевин Спейси в похищения и той изпадна в недружелюбност.

По-късно юристите на Спейси отхвърлиха обвиняванията като подправени. Те твърдяха, че Рап в никакъв случай не е участвал на въпросното празненство и даже случилото се да е истина, то не дава отговор на законовото определение за полово нахлуване. 

Двукратният притежател на " Оскар " отхвърля всички обвинявания против себе си.

Процесът против Кевин Спейси стартира на 6 октомври и продължи тъкмо две седмици. 12-членното жури го оправда след по-малко от два часа разисквания.

На 29 октомври 2017 година Спейси разгласява опрощение към Рап за своите дейности, описвайки ги като „ извънредно несвоевременно държание в нетрезво положение “.

В извинението си актьорът също разкри, че е гей. Няколко организации и деятели за правата на хомосексуалните разкритикуваха Спейси, че загатва за връзка сред двете. Писателят Дан Савидж написа в Туитър, че „ нито алкохолизма, нито страхът от откриване на ориентацията не оправдават половото посягане “, в което Спейси е упрекнат. 

 

На 3 ноември 2017 г. Netflix публично обявяви отлагането на фотосите на сериала „ Къща от карти “, до момента в който Спейси не бъде сменен.

 

63-годишният Спейси печели най-престижната премия в света на " Седмото изкуство " два пъти - за най-хубава поддържаща роля във кино лентата " Обичайните обвинени " през 1995 година и за най-хубав артист за " Американски прелести " три години по-късно. Той се снима и в " Къща от карти ", само че бе изключен от хитовия сериал поради обвиняванията в полови похищения.

 

Антъни Рап е прочут от филмите „ Приключенията на бавачката “ и телевизионния „ Стар трек: Откритие “ („ Star Trek: Discovery “).
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР