Кралица Елизабет Втора и принц Филип ще отпразнуват най-дългия кралски

...
Кралица Елизабет Втора и принц Филип ще отпразнуват най-дългия кралски
Коментари Харесай

Проучване: Само 36% от хората вярват, че моногамията е важна за успешен брак

Кралица Елизабет Втора и принц Филип ще отпразнуват най-дългия кралски брак в английската история този месец. Проучване, направено по случай годишнината, разкрива по какъв начин са се трансформирали настройките на британците към брачната институция за 70-те години, откогато те са семейство, написа в. " Дейли експрес ".

Допитването, обхванало над 2000 души, е осъществено по поръчка на Лондонския монетен двор, създал възпоменателна монета по случай годишнината.

Резултатите от анкетата демонстрират, че доста обичаи, измежду които младоженецът да желае ръката на избраницата си от татко й и за сватбата да заплащат родителите на булката, към този момент не се съблюдават всеобщо.

В днешно време единствено към 36% от хората имат вяра, че моногамията е значима за сполучлив брак.

Проучването демонстрира още, че единствено 30% от по-младите фамилни двойки – на възраст сред 18 и 34 години, са спазили традицията младоженецът да изиска ръката на булката от татко й.

Само 17% от брачните сътрудници от тази възрастова група споделят, че разноските за сватбата са поели родителите на булката. За съпоставяне – 30% от фамилните двойки над 55-годишна възраст са спазили тази традиция.

Традицията брачната половинка да приема семейството на мъжа също се е трансформирала – единствено 72% от по-младите фамилни двойки са я спазили против 97% от съпрузите над 55 години. За сметка на това все по-често брачната половинка изписва с тире фамилното име на мъжа си.

Не липсват и случаи, в които мъже от по-младото потомство одобряват семейството на брачната половинка си - нещо немислимо преди 70 години.

Допитването сочи още, че единствено 37% от булките на възраст сред 18 и 34 години съблюдават традицията да носят бяло на сватбата си.

Проучването разкрива и тайните за дълъг и сполучлив брак съгласно участниците в него.

Сред тях са проявлението на взаимно почитание, сходно възприятие за комизъм, шерването на проблемите и домакинските отговорности, търпението, приемливият полов живот.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР