Кралица Елизабет Втора беше почетена с топовни гърмежи в Лондон

...
Кралица Елизабет Втора беше почетена с топовни гърмежи в Лондон
Коментари Харесай

Кралица Елизабет Втора беше почетена с топовни гърмежи

Кралица Елизабет Втора беше почетена с топовни гърмежи в Лондон и Уиндзор за 96-ия ѝ рожден ден и военни оркестри изсвириха " Happy Birthday " в нейна чест, оповестиха международните организации.

За случая беше публикувана и публична нейна фотография с две бели понита. 

Министри и фамилията на Елизабет Втора изпратиха най-хубави пожелания на кралицата, която се отдръпна от множеството си публични задължения поради нежно здраве.

Стотици хора се събраха през замъка Уиндзор , където живее тя през пандемията. За празника си обаче кралица Елизабет Втора отпътува за имението Сандрингам. 

" Вдъхновение за толкоз доста хора в Обединеното кралство, Британската общественост и света, изключително особено e да честваме през тази година на платинен празник ", написаха внукът ѝ принц Уилям и брачната половинка му Кейт в Туитър.

— LR (@LauraRhonemus)

Министър-председателят Борис Джонсън , който е на посещаване в Индия, поздрави кралицата за рождения ѝ ден и ѝ отдаде " сърдечна респект ".
 

— Russell Myers (@rjmyers)
" Седемдесет години  години всеотдайна и безупречна работа на нашата страна и на Британската общественост ", сподели той във видеопослание.

Производителят на играчки " Мател "  пусна на пазара кукла Барби, отдадена на кралицата. Тя е облечена в рокля от слонова кост със синя лента и  носи сходство на сватбената ѝ диадема.

Елизабет става кралица на Англия и повече от 10 други страни, в това число Канада, Австралия и Нова Зеландия, когато умира татко й крал Джордж VI на 6 февруари 1952 година, до момента в който тя е в Кения. Новината й е обявена от брачна половинка й принц Филип, който умря предходната година на 99-годишна възраст след повече от седем десетилетия до нея.

Когато тя се възкачва на престола, Йосиф Сталин, Мао Дзедун и Хари Труман управляват Съветския съюз, Китай и Съединени американски щати, а Уинстън Чърчил е английски министър-председател. 

Елизабет Втора заобикаля публичното внимание по лекарска рекомендация, откакто прекара една нощ в болница през октомври. Тя даде позитивна проба за Ковид-19 през февруари и е казвала, че е доста изтощена.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР