Кралица Елизабет спазва винаги едно стриктно правило: Никога не говори

...
Кралица Елизабет спазва винаги едно стриктно правило: Никога не говори
Коментари Харесай

Строгото правило на Елизабет Втора, което я кара да се застъпи за принцеса Даяна

Кралица Елизабет съблюдава постоянно едно прецизно предписание: Никога не приказва неприятно за който и да е член на кралското семейство пред външни лица – без значение от всичко.

Макар че не е формален декрет, това неписано предписание е значимо за поддържането на сплотено семейство , до момента в който светът следи всеки ход на неговите членове (а клюките за драми и вражди сред тях в никакъв случай не спират), описват от.

За това предписание написа създателят Брайън Козловски в книгата си „ Да живее кралицата! 13 житейски правила от най-дълго ръководещия монарх на Англия “ , която поучава читателите по какъв начин да живеят благополучен и сполучлив живот, взимайки рекомендации непосредствено от самата Елизабет Втора.

„ Едно от негласните правила на кралицата е в никакъв случай да не приказва неприятно за който и да е член от фамилията си пред външни лица, а единствено да ги поддържа, когато може “, написа Козловски. Той показва дълго траялата драма на принцеса Даяна през 90-те като образец за интервал, когато кралицата отхвърля да се отклони от своята позиция на поддръжка, даже когато това не се оказва елементарно .

„ Даяна може и да е направила живота ѝ невъобразимо сложен през 90-те години, само че кралицата бързо скочи в нейна отбрана, когато по време на конференция в Двореца редактор на News of the World попита дали в случай че Даяна не желае папараците да я преследват, не би ли могло принцесата да изпрати прислужник, който да прави дилемите ѝ вместо нея . “ Тогава Елизабет дава отговор: „ Това е най-помпозното нещо, което в миналото съм чувала “ , с което си печели аплодисменти от останалите редактори в стаята, споделя Козловски.

 принцеса Даяна принц Уилям принц Хари принц Чарлз Getty

През годините някои хора, в това число чичото на принц Филип, Луис Маунтбатън, означават твърдата поддръжка на кралицата към членовете на фамилията, хвалейки нейната дарба да се оправи елегантно с всичките техни драми и компликации .
 Стриктните правила, които кралското семейство е задължено да съблюдава  Стриктните правила, които кралското семейство е задължено да съблюдава  Стриктните правила, които кралското семейство е задължено да съблюдава  Стриктните правила, които кралското семейство е задължено да съблюдава
„ Колкото повече ставаше очевидец на разгръщането на кралската драма, толкоз повече Луис Маунтбатън вярваше, че поддържането на единодушие в фамилията и оправянето с техните самонанесени бъркотии е най-голямото персонално достижение на кралицата “, написа Козловски. „ Още повече, когато вземете поради, както Маунтбатън сподели на довереника си Джон Барат, че въпреки „ множеството хора могат да скрият фамилните си компликации... нейните постоянно са в центъра на публичното внимание “.

„ И въпреки всичко за кралицата по-важна постоянно е била по-голямата картина, а не изолираните връзки с нейните деца, внуци, брачен партньор или сестра, които са най-загрижени за нея “, отбелязва още създателят и добавя: „ Тя към момента има вяра, както и майка ѝ преди нея, че „ обединеното семейство е най-силното нещо на света. “
 Още прецизни правила, които английското кралско семейство би трябвало да съблюдава  Още прецизни правила, които английското кралско семейство би трябвало да съблюдава  Още прецизни правила, които английското кралско семейство би трябвало да съблюдава  Още прецизни правила, които английското кралско семейство би трябвало да съблюдава
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР