Крал Чарлз Трети и съпругата му Камила избраха френския специалитет

...
Крал Чарлз Трети и съпругата му Камила избраха френския специалитет
Коментари Харесай

Чарлз III избра френски специалитет за официално ястие на тържествата за коронацията

Крал Чарлз Трети и брачната половинка му Камила избраха френския специалитет киш за публично ядене за така наречен " огромен обяд ", с който британците ще отбележат коронацията на монарха, заяви " Скай нюз ", като цитира обява в формалния профил на кралското семейство в " Туитър ".

" Киш с хрупкава коричка, с лек и внимателен усет на спанак, бакла и свеж естрагон. Яде се топъл или леден със зелена салата и варени пресни картофи - съвършен за огромния обяд във връзка коронацията ", се споделя в известието.

Бившият основен готвач на Бъкингамския замък Дарън Макгрейди, който е приготвял ястия за кралица Елизабет Втора в продължение на 15 години, сподели пред " Скай нюз ", че не е сюрпризиран от избора на Чарлз Трети, защото актуалният монарх " обича всичко с яйца и сирене ".

Макгрейди неведнъж е приготвял киш за Чарлз.

Коронацията ще се състои на 6 май в Уестминистърското абатство в наличието на към 2000 особено поканени посетители.

 Каляските, в които ще пътува Чарлз III в деня на коронацията си Каляските, в които ще пътува Чарлз III в деня на коронацията си

На идващия ден в Уиндзорския палат ще има концерт, в който пред 20 000 фенове, измежду които Кейти Пери, Лайнъл Ричи, италианският оперен артист Андреа Бочели и други. Вечерта пък са проведени многочислени атракции, светлинни и лазерни шоута.

За 7 май е очакван и така наречен огромен обяд - жителите на кралството ще бъдат поканени да се съберат и да отбележат тържественото събитие, като провеждат празник за родственици, сътрудници или съседи вкъщи, в градината или на улицата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР