Крал Чарлз отдава почит на кралица Елизабет II на първата годишнина от смъртта й

...
Тя беше на 96 години и беше приела своя 15-ти
Коментари Харесай

Тя беше на 96 години и беше приела своя 15-ти министър-председател Лиз Тръс само два дни преди това.

Кралят, който каза, че си спомня Нейно покойно величество с „голяма обич“, пусна неин портрет, направен от Сесил Бийтън през 1968 г., когато тя беше на 42.

На него тя стои отстрани на камерата, носеща дрехите си с жартиери и тиарата на Великата херцогиня Владимир, направена от 15 преплетени диамантени кръга.

Изображение: Кралица Елизабет II, снимана от Сесил Бийтън през октомври 1968 г. Снимка: Royal Collection Trust/Негово Величество Крал Чарлз III 2023

В кратко изявление, написано и записано в замъка Балморал, където кралицата почина, нейният син каза: „Отбелязвайки първата годишнина от смъртта на Нейно покойно величество и моето прикачване, ние си спомняме с голяма обич нейния дълъг живот, всеотдайна служба и всичко, което тя означаваше за толкова много от нас.

„Аз също съм дълбоко благодарен за любовта и подкрепата, които бяхме показали на жена ми и на мен през тази година, докато правим всичко възможно, за да ви бъдем полезни всички."

Принцът и принцесата на Уелс се очаква да присъстват на специална служба в катедралата Сейнт Дейвидс в Сейнт Дейвидс, западен Уелс, се съобщава, в памет на кралицата.

< p>Риши Сунак също отдаде почит, отбелязвайки „остроумието“ на покойната кралица.

С „перспективата за една година“ министър-председателят каза, че „мащабът на службата на Нейно покойно величество само изглежда по-голям“ .

Спомняйки си срещите си с нея, премиерът добави: „Бях поразен от нейната мъдрост, от нейната невероятна топлота и изящество, но също и от нейния остър ум.“

Обръщайки се към Чарлз , г-н Сунак каза, че докато страната трябва да се гордее със „забележителното наследство на служба“ на покойната кралица, той каза, че „забележителната връзка“ между страната и монархията „продължава да расте днес при управлението на Негово Величество Краля“.

Лидерът на лейбъристите сър Кийр Стармър каза, че покойната кралица „винаги се е радвала на специална връзка със своя народ“.

Той добави: „Това беше връзка, изградена от нейното разбиране, че службата на това Великата нация е нишката, която обединява суверен и поданик."

Изображение: Кралят и кралицата на събранието в Браемар наскоро

Прочетете още:
Кралят и кралицата ще посетят Франция
Монети, отбелязващи краля коронацията влиза в обращение

За да отбележат Деня на присъединяването, войниците и конете, които са участвали в държавното погребално шествие и прокламационните салюти, означаващи новото царуване, ще се върнат, за да изпълнят годишнини с оръжейни салюти в чест на краля.

< p>Капитан Ейми Купър - водещият ездач в процесията, която пренесе ковчега на кралицата, за да лежи в Уестминстър Хол - ще даде заповед за стрелба с 41 оръжия по обяд в Хайд Парк в Лондон.

A Салют с 62 оръдия също ще бъде изстрелян към Лондонската кула от Почетната артилерийска компания.

В чест на възкачването на краля камбаните ще бият Уестминстърското абатство в 13:00 часа.

Наскоро беше отдадена почит на кралица Елизабет на Braemar Gathering в Шотландия - събитие за планински игри, което тя често посещаваше.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР