Крал Чарлз III заяви, че ще продължи да служи доколкото

...
Крал Чарлз III заяви, че ще продължи да служи доколкото
Коментари Харесай

Крал Чарлз III: Ще продължа да служа, доколкото е по силите ми

Крал Чарлз III съобщи, че ще продължи да служи " доколкото е по силите му " след диагностицирането с рак, като уточни, че е бил " надълбоко разчувстван " от пожеланията на хората за неговото излекуване, заяви Би Би Си.


75-годишният монарх, който стана крал през септември 2022 година след гибелта на майка си Елизабет II, беше признат за интервенция за доброкачествено заболяване на простатата през януари, само че след това беше диагностициран с рак.

Той е отсрочил всички обществени отговорности, до момента в който се подлага на лекуване, само че продължава да работи зад кулисите и организира някои персонални срещи.

„ През последните седмици бях надълбоко разчувстван от вашите чудесни, благи и положителни пожелания за мое здраве “, сподели той в авансово записана тирада за отбелязване на 75-ата годишнина на Британската общественост.

„ В подмяна мога единствено да продължа да ви послужвам, доколкото мога, в цялата Британска общественост ", добави той.

Съпругата на Чарлз, 76-годишната кралица Камила, и синът му принц Уилям, 41, поеха множеството от отговорностите на кралското семейство в негово неявяване.

Съпругата на Уилям, 42-годишната принцеса Кейт, също отсъства от публичния живот, откакто се подложи на коремна интервенция през януари.

В речта си Чарлз похвали многообразието на Британската общественост и прикани страните членки да работят дружно за превъзмогване на климатичните и стопански провокации, пред които е изправен светът.

„ Въпреки че може да не всички имаме обща история, имаме общи упоритости за по-добро бъдеще – да работим дружно, с цел да изградим резистентност и да отговорим на световните провокации “, сподели монархът в тирада, записана в замъка Уиндзор през февруари.

„ Нашето разнообразие значи, че тези провокации ни засягат по друг метод и че изпитваме въздействието им по разнообразни способи “, добави той.

Британската общественост, основана през 1949 година, е дом на една трета от популацията на света, като по-голямата част от 56-те държави-членки са някогашни английски колонии в Африка, Америка и Азия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР