Крал Чарлз III ще бъде коронясан на 6 май 2023

...
Крал Чарлз III ще бъде коронясан на 6 май 2023
Коментари Харесай

Коронясват Чарлз III на 6 май догодина

Крал Чарлз III ще бъде коронясан на 6 май 2023 година, оповестява вестник " Дейли мейл ". Заедно с него ще бъде коронована и кралицата консорт Камила, показват от Бъкингамския замък.

Официалното възкачване на престола на английския монарх се чака да бъде много по-скромна версия на обилната антична гала, която по традиция се управлява от архиепископа на Кентърбъри в Уестминстърското абатство.

73-годишният крал Чарлз е изискал коронацията да отразява ролята на монарха в актуалното общество и погледът му към бъдещето, като в същото време с това демонстрира, че той помни корените си и уважава традициите и народа си, показаха от Бъкингамския замък.

Обявяването на датата на коронацията идва на фона на доста спекулации, че събитието ще е по-скромно поради рецесията с високите разноските за живот и с цел да се проправи пътя на една по-рационална и съвременна монархия.

Според източници от двореца коронацията ще включва същите съществени детайли на обичайна гала, която е запазила структурата си над 1000 години, само че в нея ще се разпознае и „ духът на нашето време “.

Очаква се тя да бъде доста „ по-опростена “ версия на тричасовия театър във връзка паметната коронация на починалата кралица Елизабет Втора през 1953 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР