Кражбите от хранителните магазини в Обединеното кралство са достигнали рекордни

...
Кражбите от хранителните магазини в Обединеното кралство са достигнали рекордни
Коментари Харесай

Рекордни нива на кражбите на месо, алкохол и захарни изделия от магазините във Великобритания

Кражбите от питателните магазини в Обединеното кралство са достигнали рекордни равнища през предходната година, оповестява браншова организация, която упреква незаконните банди и рецесията с разноските за живот, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Dnes.bg.

Асоциацията на магазините за бързооборотни артикули (ACS), която съставлява 48 000 магазина, заяви, че през последните 12 месеца е имало над 1,1 млн. случая.

Най-често се крадат артикули с по-висока стойност, като месо, алкохол и захарни произведения.

Отговорните лица постоянно са били пристрастени към опиати или алкохол или са били част от по-широка проведена група, се споделя в нов отчет на ACS.

Търговците на дребно към този момент слагат устройства против кражба на артикули с висока стойност, а в аптеките някои артикули, като да вземем за пример гримове, към този момент не се излагат на показ заради повтарящи се обири.

Главният изпълнителен шеф на ACS Джеймс Лоуман назова равнищата на кражбите " невиждани ", обвинявайки причинителите, които са известни на полицията, само че могат да крадат " без боязън от наказване ".

Полицията в Обединеното кралство е подложена на критика, че не дава приоритет на някои закононарушения, изключително на кражбите на артикули с по-ниска цена.

Инфлацията в Обединеното кралство продължава да е настойчиво висока и със своите 8,7% за 12-те месеца до май е най-високата измежду страните от Г-7.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР