Кръговото кръстовище, където се е случил инцидентът в Стара Загора,

...
Кръговото кръстовище, където се е случил инцидентът в Стара Загора,
Коментари Харесай

Технология на дрифта: Защо тази практика е опасна в градска среда?

Кръговото кръстовище, където се е случил случаят в Стара Загора, е рисково. Това е мнението на автомобилния играч Димитър Илиев. Той обръща внимание и на неналичието на обособени места, на които феновете на високите скорости да могат да практикуват без риск за другите.

Снимка: btvnovinite.bg

Дрифтът в градски условия е рисков и за пешеходците, и за пасажерите в автомобила, и за лидера му - когато той изгуби надзор, колата изхвърча от пътя с висока скорост. И значи, че автомобилът е изваден от нормалното си устойчиво положение.

Според Илиев риск крие и самото кръгово, на което случаят се случва.

„ Аз на никое място в света не съм виждал капковидно кръстовище. Те се водят кръгови. От екрана виждам, че кръстовището е с някаква неуместна форма. Не знам кой инженер е подписал това. Има няколко пъти промяна на кривата в него, което би затруднило всеки един водач “, отбелязва той.

Снимка: btvnovinite.bg

А с изключение на за пешеходците, дрифтът е рисков и за пасажерите и за водача.

„ Бих споделил, че е много елементарно човек да изпусне автомобила. Дори няма секунди. Този спорт би трябвало да се практикува единствено по полигони или летища, където няма хора, които могат да пострадат “, счита Димитър Илиев.

Според него изкуствените неравности, каквито са препоръчани в Стара Загора, понижават скоростта. Не постоянно обаче са използвани. Вместо това е нужен прецизен надзор и наказания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР