Кръгово кръстовище ще улесни движението на изхода на Пловдив до

...
Кръгово кръстовище ще улесни движението на изхода на Пловдив до
Коментари Харесай

Поемаме към Асеновград от ново кръгово кръстовище

Кръгово кръстовище ще улесни придвижването на изхода на Пловдив до караулката на пътя за Асеновград. За построяването му ще се приготвя обособен план.

Това стана ясно през вчерашния ден след срещата, проведена от регионалния шеф Здравко Димитров, на която за следващ път се прецизираха детайлностите към разширението на трите пътни обекта от републиканската мрежа - Околовръстно шосе, връзката сред " Скобелева майка " и Асеновградско шосе, с която се затваря външният кръг на Пловдив, а също по този начин и трасето Пловдив - Асеновград.

В срещата при губернатора участваха представителите на Агенция " Пътна инфраструктура ", компанията реализатор на Асеновградско шосе " ИСА 2000 ", " Напоителни системи ", ЕВН “Електроразпределение - Юг “, Областно пътно ръководство Пловдив, проектанти, основни архитекти и специалисти на общините, кметовете на Асеновград, Куклен и " Родопи ".

Една от тематиките още веднъж беше проектирането на локалните платна на пътя Пловдив - Асеновград. " Ние би трябвало да отговорим съответно на желанието на жителите и бизнеса и да им осигурим естествен достъп до обектите, ситуирани наоколо до шосето ", разяснява след срещата Здравко Димитров.

Новото трасе се построява и строителите се стараят да изпреварят периодите, посочени в контракта. След окончателното създаване на пътя съществуващото трасе ще бъде преасфалтирано.

За кръговото кръстовище до караулката сега се съгласува парцеларният проект, с цел да се започват отчуждителните процедури. За на следващия ден Здравко Димитров е поканил в региона кметовете на Пловдив и " Родопи ", с цел да се изчистят проблемите с проектирането и да се започва построяването на един от най-важните пътни възли, които ще свързват Асеновградско шосе, Околовръстното и Източната дъга на Пловдив.

По концепция на губернатора планът за Околовръстно шосе се разделя на два стадия на планиране - от връзката с автомагистрала Тракия до Коматево и от Коматево до кръговото на изхода на Пловдив. Здравко Димитров се ангажира да откри решение и на казуса с железопътната линия на КЦМ, която пресича трасето. /Марица.бг
тагове асеновград кръгово
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР