Кръгла маса на тема биоразнообразие проведе на 25 септември Девин

...
Кръгла маса на тема биоразнообразие проведе на 25 септември Девин
Коментари Харесай

Девин ЕАД отбеляза 30 годишнината си с кръгла маса на тема...

Кръгла маса на тематика биоразнообразие организира на 25 септември „ Девин ЕАД “ във връзка 30-годишнината на компанията. На форума, за следващ път, членът на европейската фамилна група Spadel, удостовери дълготрайния си ангажимент за запазване на природата с тематиката на срещата.  „ Биоразнообразието – стратегическа цел за оцеляване и стабилно бъдеще “.



Домакин на събитието беше Борислава Налбантова, изпълнителен шеф на водача на българския пазар за минерална и изворна вода - „ Девин “ ЕАД, а специфични посетители бяха Н. прочие Фредерик Мьорис -  посланик на Кралство Белгия в България, Марк дьо Боа – ръководещ шеф на групата Spadel и Наташа Василева - ръководител на Общинския съвет в гр. Девин.  



Трите панела на конференцията бяха отдадени на провокациите, опциите и бъдещото развиване на биоразнообразието както на локално, по този начин и на световно равнище. Участие в кръглата маса като лектори взеха Веселина Кавръкова – изпълнителен шеф на WWF България, Марк дю Боа, Ким Нгуен – съосновател и основен изпълнителен шеф на Beeоdiversity, Петя Йорданова – координатор на Национална стратегия „ Екоучилища “ и Българско придвижване „ Син байрак “, Румяна Иванова – изп. шеф на Българска фондация „ Биоразнообразие “ и Тома Белев – специалист в ръководството на предпазените територии. Модератор на полемиката беше доктор Ханс Ван Госум от Белгия, който е старши съветник по биоразнообразие в Arcadis.



„ Мисията ни е да свързваме хората и природата за един по-устойчив живот, през днешния ден и в бъдеще “, уточни Борислава Налбантова. „ В юбилейната за нас година придвижихме нови планове и хрумвания, израз на хубавичко ни връзка с естествените запаси и за положително бъдеще на децата ни. Сред тях е планът за реставрацията на 30 чешми с минерална и изворна вода в цяла България. Инициативата „ 30 години DEVIN – Доверие във всяка капка “ реализирахме взаимно с Националното съдружие на общините в Република България. От тази година поддържаме „ Екоучилища “, най-голямата световна устойчива учебна стратегия. Наречена „ Влез в зеления кръг “, тя ангажира с на практика занимания учебни заведения, учители, деца и техните родители с тематиката за околната среда и устойчивостта. От 2017 година „ Девин “ е част от Spadel, една от дребното интернационалните групи, в които всички компании са сертифицирани B Corporations. Така „ Девин “ стана първата българска компания за минерална и изворна вода, част от международната общественост B Corps™, сплотяваща бизнеси, които са източник на положително за обществото, планетата и бъдещите генерации “, добави тя. 



„ Spadel се стреми да е компания с позитивно влияние, ето за какво влагаме във възобновяване на природата в регионите на всички наши обекти, с цел да реализираме позитивно влияние върху биоразнообразието на равнище група. Поддържайки и възстановявайки биоразнообразието в Родопите, „ Девин “ подсигурява качеството на водата, обезпечава бъдещето си, резервира работните места в района и способства за икономическото му развиване. В Spadel сме си сложили и времеви рамки: до 2025 година ще влагаме редовно в планове за възобновяване на природата в районите, където оперираме, а от 2025 до 2030 година ще удвоим задачите си за реализиране на позитивно влияние “, посочи Марк дьо Боа, ръководещ шеф на групата Spadel.



По време на форума специалисти от бизнеса, неправителствените организации и институциите споделиха своята визия и опит в битката против загубата на биоразнообразие. В полемиката се включиха Кристоф де Мил, интеграционен управител на ОББ, на тематика по какъв начин финансовите институции могат да поддържат бизнеса за опазването на биоразнообразието. Силван Колот, член на УС на Melexis Bulgaria, показа визията за това по какъв начин технологиите могат да подкрепят тези процеси. Изпълнителният шеф на Асоциацията на производителите на безалкохолни питиета в България Жана Величкова, подчертава върху значимостта от взаимната работа на всички заинтригувани страни – бизнес, локално ръководство и цивилен организации. За ролята на просветителните институции за запазване на биоразнообразието приказва доцент доктор Марина Стефанова от Софийския университет, която даде за образец „ Девин АЕД “, която взе участие интензивно в живота на града при акции за почистването му, образова с персоналния си образец и метод на държание в екологично мислене и  отношение към природата. Участниците във форума  бяха единомислещи, че отбраната, устойчивото ръководство и възобновяване на естествените екосистеми е решение освен в поддръжка на опазването на околната среда и климата, само че и опция за развиване на стопанската система и световната сигурност.



От основаването си през 1992 година „ Девин “ ЕАД е водач на пазара на минерална и изворна вода в България, която влага в икономическото, обществено и културно развиване на обществото посредством начинания, ориентирани към районното развиване, опазването на околната среда и образованието. Признание за активността й в тази тенденция е, че от март 2022 година е притежател на влиятелния документ B Corp, който отличава компании, отговарящи на най-високите обществени и екологични стандарти и поемащи дълготраен ангажимент за позитивно влияние върху обществото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР