Крадци са нахлули в офисите на Юниън по ръгби на

...
Крадци са нахлули в офисите на Юниън по ръгби на
Коментари Харесай

Трофеят от Световната купа в безопасност, след като офисите на Южна Африка по ръгби бяха обирани

Крадци са нахлули в офисите на Юниън по ръгби на Южна Африка и са докоснали трофея от Световната купа, който завоюваха във Франция, само че не са откраднали то.

Кражбата е осъществена в понеделник в северните покрайнини на Кейптаун в Tygerberg Office Park в Plattekloof.

Видеоклипове бяха споделени от локален публицист на X, показващи по какъв начин мъже влизат в стая, където се съхранява копието на трофея Уилям Уеб Елис.

мъжете се приближават до трофея, само че не престават да се оглеждат за плячка.

Южна Африка завоюва Световната купа по ръгби на 28 октомври, откакто победи Нова Зеландия в Париж и стана първата нация да завоюва шампионата четири пъти.

Взломът е станал към 22:00 ч. локално време (22:00 GMT) и полицията в Западен Кейп е известена за опасения че трофеят е бил откраднат.

Полицията записва два случая на кражба с щурм след два случая в офис парка.

Според локалните медии полицията сподели, че двама добре облечени мъже са влезнали в бизнес парка с бяла Toyota Corolla.

След това те принудително отворили прозорец на приземния етаж с цел да влезе в постройката и стартира да търси предмети.

В фрагменти, които бяха споделени на X от южноафриканския публицист Юсуф Абрамджи, един от крадците слага своя облечена в ръкавица ръка върху трофея, повдигайки го леко, преди да се реалокира до шкафовете под него.

Те оставят трофея зад себе си и вместо това крадат уиски, пет подписани фланелки на Springbok и осем преносимия компютър.

Местните медии също оповестиха, че 60 преносимия компютър са били взети от другата компания в същия парк.

Говорител на Ръгби съюза на Южна Африка сподели пред BBC, че всички титли, в това число Купата на Уеб Елис, са безвредни.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР