Кръчмари застроиха крайбрежните скали в стария Созопол и смятат да

...
Кръчмари застроиха крайбрежните скали в стария Созопол и смятат да
Коментари Харесай

Кръчмари застроиха скалите в Созопол

Кръчмари застроиха крайбрежните скали в остарелия Созопол и считат да изтипосат върху тях маси и столове. Наглият строеж започва още преди два месеца, а незабавно откакто гръмна абсурдът, чорбаджиите стопираха и дадоха обещание че ще отстранен структурата. След като решили, че шумотевицата е отминала, те траяли да строят, написа "Монитор ".
През последния уикенд на скалите пристигнали строители и доразширили частта от кръчмата, превзела скалите. След като видели, че градежа продължава с цялостна мощ, комшиите повикали полиция. Униформените връчили на собственичката на обекта Юлия Кичукова предписание за прекъсване на строителните действия. Тя обаче упорства, че в случай че отстрани структурата ще банкрутира.
Казусът е стигнал и до регионалния шеф на Бургас Вълчо Чолаков, който съобщи, че парцелът, върху който се строи е изключителна държавна благосъстоятелност. Според него, в случай че собственичката на ресторанта не извърши полицейското предписание за прекъсване на градежа, може да бъде арестувана за 24 часа.
На Кючукова е формиран сигнален протокол за увреждане на държавно имущество, което се третира от закона като закононарушение. От регионалната администрация са подали сигнал и до Районната прокуратура. За случая е сезирана и община Созопол, от където са издали заповед за прекъсване на противозаконното строителство. Собствениците обаче са атакували заповедта пред административния съд и си измиват ръцете с обяснението, че чакат магистратите да излязат с дефинитивно решение. "Ако съдът реши, че постройката е противозаконна, ще я премахнем ", сбито съобщи Юлия Кючукова. Местните хора в Созопол обаче считат, че процеса се шиканира и задачата е делото да се забави до 15-ти май, когато влиза формалната възбрана за строителство край морето. "Ако правосъдното решение излезе след тази дата, притежателите ще се оправдаят, че нямат право да унищожават постройката, тъй като сходни действия са неразрешени до края на сезона ", разясняват търговците в морския град.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР