Крачка напред, две назад - или как се водят преговори

...
Крачка напред, две назад - или как се водят преговори
Коментари Харесай

Ще успеят ли партиите да излъчат работещо правителство - коментар на Михаил Миков и Иван Савов

Крачка напред, две обратно - или по какъв начин се водят договаряния за сформиране на кабинет у нас? Има ли потребен ход- какъв е той и за кого? В предаването " Денят стартира " политическата обстановка в страната разясниха Михаил Миков и Иван Савов.

Според Михаил Миков хората нямат доверие в политиката и в институциите, тъй като няма ясно отстояване на политически тези.

" Това се случва и през днешния ден, в мощно фрагментирания парламент никой не смее да извади политическите си хрумвания, сакън да не понижи така и така опциите за някакво ситуативно настройване във връзка на властта ", разяснява той.

По думите на Иван Савов практиката демонстрира, че тези, които вършат математически сметки, постоянно не им излизат. Дори се получава противоположен резултат. Но когато няма политическа логичност, има друга логичност.

Според него явно става въпрос за " едно пренареждане на втори проект от задкулисието на пасианса ".

" Задкулисието просто прави нова сглобка, пренарежда пъзела, само че явно е кой отново ще движи влака. Тези, които 30 години менажират процесите. Фактът, че доста от партиите още от първия ден се отхвърлиха от неща, в името на които бяха основани, които бяха съществена тяхна теза, няма никакво опрощение, да вземем за пример, че " ИТН ", а това отсрочване значи, че в никакъв случай няма да го слагат или ще слагат въпроса в миг, когато няма да се случи, въпроса за чисто мажоритарна система с балотаж. Това е една грандиозна машинация, за която се мълчи. Задкулисието, което сътвори ГЕРБ, в този момент сглобява нов пасианс ", разяснява Савов.

За жал и Българска социалистическа партия не може да очертае ясния си профил и еднаквост - счита Миков.

" Виждате какви условия слага Нинова за възможна поддръжка на някого - Изборния закон, битката с корупцията, нещата, които всички ги слагат. За опазването на здравето - нищо, за образованието - нищо. Това, което обрисува политическия профил и политическата еднаквост, се не помни след прекрачването на Народното събрание ", добави той.

По думите му това от ден на ден ерозира доверието в институциите и в Народното събрание. Губи се връзката сред гласоподаватели и гласуването му и по-късно сцената, която се разиграва, и постоянно се появяват усещиания, че нещата се случват зад сцената, а не на нея.

Според Савов политическите партии в Народното събрание се държат като партии, които са в предизборна акция.

" Разбираемо е, даже и добре да е управлявал Борисов, не е обичайно толкоз дълго време да се задържа човек в една демократична страна на власт. Но не може да се употребява като оправдание войната против Борисов за всевъзможни безобразия. " Демократична България " преди нападнаха ГЕРБ поради техни връзки с Движение за права и свободи, най-голямата офанзива беше поради Пеевски и поради Доган. Сега виждаме, че Движение за права и свободи към този момент са на завет, тъй като главният акцент е ГЕРБ и даже виждаме партниране с Движение за права и свободи в някои връзки ", добави той.

Михаил Миков означи, че лявото в този парламент, в случай че Българска социалистическа партия към момента има претенцията да го съставлява, е мощно свито. Левицата е в тежко оттегляне, тъй като хората не са припознали откровеност и достоверност в нея.

Още от диалога вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР