Козметичните предложения за грижа за косата стават все повече и

...
Козметичните предложения за грижа за косата стават все повече и
Коментари Харесай

За здрава и красива коса ви трябва само едно сурово ЯЙЦЕ

Козметичните оферти за грижа за косата стават от ден на ден и повече, само че доста от дамите избират да употребяват домашни средства. Причината за това е много елементарна. За разлика от доста търговски артикули, домашно приготвени маски и балсами са 100% естествени, защото не съдържат изкуствени съставки. Един от най-популярните артикули, употребявани за лекуване на косата, който постоянно имаме на разположение у дома, е сурово яйце.

Защо яйцата са толкоз потребни за здравето на косата?

Яйцата са източник на протеини, витамини от група В и други хранителни субстанции, които въздействат извънредно добре на кожата и косата. Смес от сурови яйца, приложена върху косата, освен я укрепва, само че и способства за по-бърз напредък, защото косата най-много се състои от протеин.

Един яйчен жълтък е богата на мазнини, тъй че той е в положение да овлажни косата в дълбочина. Мастните киселини, съдържащи се в яйчен жълтък вършат косата по-лъскава и оказват помощ да се предотврати появяването на пърхот и косопад. Яйчният жълтък съдържа също и доста значими витамини: A, B, D и Е. Тези витамини са доста нужни за растежа на здрава коса. Витамини А и Е оказват помощ за попречване на казуса със суха коса, а витамин D способства за растежа й.

Как да употребявате яйца върху косата си?



Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР