Козметичната компания Джонсън и Джонсън“ - J&J ще трябва да

...
Козметичната компания Джонсън и Джонсън“ - J&J ще трябва да
Коментари Харесай

Джонсън и Джонсън“ плаща $9 милиарда обезщетения заради опасен продукт

Козметичната компания „ Джонсън и Джонсън “ - J&J ще би трябвало да заплати 8,9 милиарда $ през идващите 25 години, във връзка обвиняванията, че бебешката пудра на компанията и други артикули с талк предизвикват рак на потребителите, които са ги употребявали.

Може би най-голямо усещане прави, че сумата надвишава много първичната оферта на „ Джонсън и Джонсън “ - 2 милиарда $.

Междувременно дъщерното сдружение на J&J LTL Management подаде нова молба за отбрана от банкрут по глава 11, откакто първият му опит беше осуетен, написа CNBC.

Въпреки компенсациите, които компанията ще изплати, J&J въпреки всичко продължава да отхвърля обвиняванията за вредения талк в продуктите си.

„ Компанията продължава да има вяра, че тези изказвания са лъжливи и нямат научна основа “,

разяснява Ерик Хаас вицепрезидент на J&J по правосъдни разногласия.

Според компанията това съглашение не значи признание на виновност и твърди, че пудрата е „ безвредна “, въпреки, че я е изтеглил от американския пазар преди няколко години.

Компанията разгласи, че ще приключи продажбите на своята бебешка пудра въз основата на талк в международен мащаб тази година,

откакто се изправи пред хиляди правосъдни каузи от клиенти, твърдящи, че нейните артикули с талк предизвикват рак заради замърсяване с канцерогенния азбест. У нас обаче пудрата към момента се продава. Може да се закупи и онлайн.



„ Джонсън и Джонсън “ оглавява група от над от 250 дъщерни компании по целия свят, произвеждащи лекарствени препарати, в това число ваксина срещи Ковид-19, санитарно-хигиенни материали и здравно съоръжение.

Конкретно бебешката пудра на марката е в продажба от 130 години. Тя се създава от талк, който в естественото си положение постоянно се намира наоколо до находища на азбест, който се счита за мощно канцерогенен.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР