Козлодуй. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри 72-ия Национален

...
Козлодуй. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри 72-ия Национален
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на откриването на 72-ия Национален туристически поход „По стъпките на Ботевата чета. Козлодуй-Околчица”

Козлодуй. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева откри 72-ия Национален туристически поход „ По стъпките на Ботевата чета. Козлодуй-Околчица ”. Той стартира от Ботев парк в Козлодуй. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
Походът по Ботевите стъпки не е елементарен поход – това е открит урок по национализъм, по обич към отечеството, съобщи Цвета Караянчева пред стотиците участници, които на следващия ден потеглят на Националния туристически поход.
Председателят на Народното събрание е почетен патрон на 72-рия Национален туристически поход. В словото си при формалното му разкриване тя означи, че всички участници в него би трябвало да са горди и с високо вдигнати глави, тъй като са потомци на популярен народ, тъй като свободата не ни е подарена, а е извоювана с всяка капка кръв на българските герои.
Цвета Караянчева съобщи, че към този момент 142 години българският народ се прекланя пред подвига на Ботев и неговите четници. Тя напомни, че от слезлите от кораба " Радецки " на козлодуйския бряг 194 млади мъже единствено 76 доживяват Освобождението.
Председателят на Народното събрание акцентира пред участниците в похода, че на следващия ден, когато тръгнат по стъпките на Ботевите четници, ще усетят оня дух, оня пламък, който ги е предиздвикал да дадат живота си за България. И по този начин Ботев да остане вечно знаме, вечно знак на свободна България, добави Цвета Караянчева.
На палубата на Националния музей-параход „ Радецки ” ръководителят на Народното събрание следи възстановка на завладяването на парахода от Ботев и неговите съратници, която продължи и на Козлодуйския бряг.
След това ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева взе участие в тържествената заря-проверка пред паметника на Христо Ботев в Козлодуй.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР