Който иска да вози хора, ще инвестира и ще си

...
Който иска да вози хора, ще инвестира и ще си
Коментари Харесай

Борисов: Който иска да вози хора, ще инвестира и ще си купи нови седалки с колани

Който желае да вози хора, ще влага и ще си купи нови седалки с колани, ще си направи рейсът подобен, какъвто би трябвало. Това сподели министър председателят Бойко Борисов във Варна във връзка с трагичния случай край Своге.

„ Не инцидентно сега всички са на разпит и се повдигат обвинявания. Ние би трябвало да си понесем през министъра точно тази политическа воля и новия да не го позволява това нещо “, добави той. „ Колко години приказваме за коланите в рейса. Какво ни се дава отговор – сектора има 20 хиляди рейсове, не всички от тях са приспособени да имат колани, тъй като са създадени еди коя си година. Питам – по-важно ли е да се отиде на екскурзия или да останеш жив. Тука Народното събрание се надявам да бъдете безапелационни във взимането на това решение. От 20 хиляди мога да станат 5 хиляди рейса. Който желае да вози хора, ще вложи пари и ще си купи нови седалки с колани, в случай че желае това да е рейс. Ако не желае, няма да има. Тези хора е по-добре да не са отишли на екскурзия, вместо това да се случва и тук не би трябвало изобщо да се разяснява дали са приспособими, дали сектора ще загуби. Ако искаш да караш, слагаш колани – това би трябвало да бъде неотложно направено от новия министър, това е едната част. Много се направи, само че не е всичко и не е задоволително “, съобщи още Борисов.

Ние не желаеме да приличаме на другите, желаеме да сме европейска партия и като има проблем, да носим отговорност, съобщи още Борисов, „ Може би ще питате за какво съм приел оставките на министрите. Имаме неоспорим факт 17 души са починали. Има въпроси. Нанков е прелестен експерт, може би от най-хубавите в сферата, само че може ли ние да разбираем на хората, че 5 писма са пратени и нямаме сили да отидем и да ги накараме да ремонтират пътя, щели сме да загубим гаранцията. Сега загубихме 17 индивида. Ще отиде и ще се разхожда там на пешеходната пътека, до момента в който не дойдат и не свършат работата “, разяснява Борисов. „ Трябва да сме неотклоними, когато има риск. Българска социалистическа партия да приказват за строителство просто е смешно. Още им ремонтираме тяхното строителство. Аз по никакъв метод не ги осъждам. Те са съпротива, могат да си приказват, както желаят. На тяхната съвест тежи това, което са правили и което не са правили. Ние трябваше да си гледаме нас – тоест можеше ли районното министерство да вложи мощ, да отиде, да настои, да извика прокурори, служители на реда, да спре пътя? Можеше. Не го е направило, по тази причина се носи политическата отговорност “, уточни още министър председателят.

Той разяснява и новия орган, който следва да бъде основан, с цел да следи за пътната сигурност. „ Този орган дали ще е организация или комисия няма значение. Факт е, че трима министри дават отговор и това се е случило и се размива отговорността и, с цел да не се размива, ние би трябвало да си понесем тази политическа отговорност – че се е случило при нас и въобще не би трябвало да се влиза при тематиката, че и при другите се е случвало. Ама ние не желаеме да приличаме на другите, желаеме да сме европейска партия и като има проблем, да носим отговорност “, добави той.

В понеделник несъмнено ще се срещнем с сътрудниците от Патриотичния фронт да обсъдим кандидатури за нови министри, сподели още Борисов. „Много работа имаме, доста работа вършим, не можем да слагаме под риск или под подозрение, поради даден човек, който и да бил той“, съобщи министър председателят.

„ Винаги съм казвал: „ Най-големият зложелател на ГЕРБ сме си самите ние “. Когато позволяваме неточности, доста хора ме съдят от партията, съм праволинеен. Никак не е елементарно. Това ми коства и бодърствуване, нерви, само че най-много всички хора, които отстраняваме в редки изключения, са фрагменти, които са израснали, работили доста, съдействали доста. В един миг би трябвало да се разделим, тъй като това е разликата сред нас и Българска социалистическа партия. Купувал народен представител избори, наричал хората дебили, по-късно няма значение. Предизвикал банкови рецесии – два пъти в мандати на Българска социалистическа партия падат банки. И в този момент: „ О, знамение “, съобщи Борисов.

„ Излиза Гечев и разяснява – този, който направи по негово време пенсиите 3 $ на месец. О, знамение. Като се разровим, се вижда, че на всички места, където ни породиха проблеми, скрити, спящи кафези, които сега предизвикат или основават напрежение. То незабавно бива взимано и коментирано. Какво значение има ръководството или властта, в случай че не правиш положително за хората “, добави Борисов. По думите му това, което сега и службите, и прокуратурата вършат по олигарсите би им се отразило и на тях. „ От 34% контрабандата на цигари, в този момент сега е към 5,1%. Само 2-3 месеца на служебното държавно управление със 120 млн. лева по-малко доходи в хазната. Къде са отишли? Не са ли при олигархията? При нас всяко тримесечие понижава фрапантно “, акцентира Борисов.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР