Кой ще бъде новият български еврокомисар? Горещият въпрос обикаля цяла

...
Кой ще бъде новият български еврокомисар? Горещият въпрос обикаля цяла
Коментари Харесай

Новият български еврокомисар. Две големи имена

Кой ще бъде новият български еврокомисар? Горещият въпрос обикаля цяла седмица Народното събрание, като най-вече се спрягат две имена – на съпредседателя на „ Демократична България ” Христо Иванов и на мощния човек в „ Промяната ” Даниел Лорер.

„ Г-жа Габриел остави доста висока летва. Иска ми се да имам вяра, че името на новия български комисар би трябвало да бъде дискутирано в по-широк формат. Имаме специалисти, само че сме задоволително политически интелигентни, с цел да не обсъждаме независимо сходна номинация ”, разяснява депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев в предаването „ Офанзива ” на NOVA NEWS. Думите му бяха в отговор на въпроса дали се разискват номинациите на Иванов и на Лорер. Депутатът от ГЕРБ предизвести да няма независимо разискване.
-->
По мотив проблема „ Барселонагейт ” той съобщи, че това е инструмент за политическа принуда. Той е спокоен за идното чуване на основния прокурор Иван Гешев в комисията LIBE, която за пръв път ще заседава с GRECO (Група страни срещу корупцията). „ Вярвам в европейските институции и не мисля, че почтен човек може по какъвто и да е метод да бъде оклеветен ”, сподели Георгиев по адрес на Бойко Борисов.

„ Българска социалистическа партия и персонално Нинова се трансфораха в секретариат на прокуратурата ”, сподели Георгиев. „ Докато не завърши промяната на Конституцията, с цел да се подсигурява, че върху народните представители няма да бъде влияно по никакъв метод, най-малкото посредством принуда, няма да има събаряне на имунитети ”, сподели Георгиев във връзка претенции имунитет на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

За измененията в правосъдната власт, той изясни, че задачата е самостоятелност. „ Когато приказваме за правосъдна власт, е значимо институциите да са самостоятелни, с цел да извършват по най-прозрачен и обективен метод своите функционалности. Следствието бе напълно подчинено на прокуратурата. Не може да приказваме за работа по съвест, а приказваме за работа по инструкции ”, сподели Георгиев и акцентира потребността от делене на двете институции.

„ Няма по какъв начин да имаме абсолютно доверие на „ Продължаваме промяната ” за всичко, което са създали през годините. Колегите ще би трябвало да заслужават дали да има сред нас мост, да може да работим и да излезем от рецесията, в която се намираме ”, изясни някогашният зам.-външен министър. Той добави, че страната ни е в положение да осъществим мотото „ Съединението прави силата ”, само че има хора, които не са го осъзнали.

Георгиев сподели, че имат готови фрагменти, които да влязат във втория ешелон. За връщането на Румен Спецов отпред на Национална агенция за приходите, той сподели: „ На този човек не бих му имал доверие. Дали да бъде освободен, е в пълномощията на финансовия министър, който си го е и назначил ”.

Той отхвърли да е тяхна номинацията на новия вътрешен министър Калин Стоянов. „ Гледаме на него като на специалист ”, изясни Георгиев. За Милена Стойчева, която бе в проектокабинета на Николай Габровски, а в този момент е министър на нововъведенията, той сподели, че това е единствено сигнал, че кабинетът „ Габровски ” беше експертен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР