Кой решава? Това беше често повтаряният рефрен от членовете на

...
Кой решава? Това беше често повтаряният рефрен от членовете на
Коментари Харесай

Разделеният Върховен съд обсъжда големи дела относно властта на федералната административна държава

Кой взема решение? Това беше постоянно повтаряният рефрен от членовете на Върховния съд в сряда, в огромен спор за властта на федералната административна страна.

Въпросът е дискрецията на изпълнителната власт за пояснение и използване на законите на Конгреса в редица области като околна среда, опазване на здравето, сигурност на работното място и отбрана на потребителите.

По-голямата част от консервативните съдии изглеждаха подготвени да лимитират, само че не е напълно анулирано, това, което стана известно като почитание към " Chevron " - казус от Върховния съд от 1984 година, който споделя, че когато законите на Конгреса са " двусмислени " - федералните съдии нормално би трябвало да се подчиняват на " рационалните " тълкования на федералните организации.

Това от този момент е употребен хиляди пъти от федералните съдилища, в това число повече от 70 каузи във Върховния съд, с цел да се разреши необятна независимост на деяние върху пълномощията на дадена организация - обхващайки повече от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР