,,Кой предложи Калин Стоянов на бившия вътрешен министър Бойко Рашков,

...
,,Кой предложи Калин Стоянов на бившия вътрешен министър Бойко Рашков,
Коментари Харесай

Цветанов: Oставката на Калин Стоянов ще бъде на дневен ред и в следващите няколко седмици

,,Кой предложи Калин Стоянов на някогашния вътрешен министър Бойко Рашков, тъй като той го назначи като шеф на ГДБОП? Когато се разисква държавното управление - персоналният състав и структурата на Министерски съвет акад. Николай Денков би трябвало да каже по какъв начин и по какъв метод е попаднал в кабинета министърът на вътрешните работи``. Затова прикани някогашният вътрешен министър и някогашен зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов в коментар за полицейското принуждение по време на митинга против управлението на БФС.

,,Oставката на Калин Стоянов ще бъде на дневен ред и в идващите няколко седмици. В момента държавното ръководство не се оправя с инструментариума, който има и със стратегическата работа, която би трябвало да бъде показана на парламента``, разяснява още Цветанов.

Той изясни, че краткотрайната комисия за полицейското принуждение няма да има функционалностите на проверяващ орган, а ще изследва обстоятелства и условия за такова принуждение над български жители.

,,Винаги се върви малко кампанийно и след всяка една институция и всеки един спор, да се направи нещо, разяснява Цветанов и прикани депутатите да прочетат закона за Министерство на вътрешните работи. Министърът на вътрешните работи дава отговор за политиката, предварителната защита и битката против престъпността, а него го подкрепят основният секретар и заместник-министрите``, изясни Цветанов.

По негови думи кметът на София Васил Терзиев няма виновност за кървавия митинг на футболните почитатели против управлението на БФС.

,,Получи се по този начин, че обществото желае да бие Министерство на вътрешните работи, а Министерство на вътрешните работи желае да бие жителите. Трябва да се направи разграничаване сред полицейските чиновници, които са надвишили пълномощията си от тези, които са запазили спокойствие``, настоя Цветан Цветанов.

Цветанов е на мнение, че по време на митинга не е трябвало да бъде употребявано водното оръдие, което предизвикало и е основало повече напрежение.

По отношение на отминалите локални избори, Цветанов съобщи, че не е най-удачният миг да се желаят планове от кметовете на стойност 1 милиарда лева

,,В момента се хвърлят едни пари на калпак. Сега е моментът кметове на обитаеми места, да бъдат заделени минимални средства на въпросните кметства на обитаеми места``, добави някогашният вътрешен министър.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР