Кой печели предсрочните парламентарни избори в България? Преди да излязат

...
Кой печели предсрочните парламентарни избори в България? Преди да излязат
Коментари Харесай

Първи екзитполове: ГЕРБ и Има такъв народ са в рамките на статистическата грешка

Кой печели предварителните парламентарни избори в България? Преди да излязат по-големи публични данни е доста мъчно да се каже, тъй като поради диапазона на статистическа неточност от екзитполовете – най-малко 3%, резултатите от тях може да се окажат съществено неточни що се отнася до крайната картина. Освен това, няма екзитполове от чужбина.

И въпреки всичко, най-малко съгласно екзитполовете ГЕРБ остава преди всичко. Различните организации дават разнообразни данни, само че резултатът на партията на Бойко Борисов се движи сред 22 и 24%. Припомняме, че на изборите на 4 април ГЕРБ завоюва 26,18%.

На второ място е „ ИТН ”. Формацията на Слави Трифонов се движи в диапазона 21 – 22% и поради предстоящото отклоняване на данните от екзитпола по отношение на действителните данни, разликата с ГЕРБ в действителност е извънредно дребна. А на изборите, извършени на 4 април, партията на Слави Трифонов завоюва 17,66%, като доста мощен заряд, въпреки и де факто по-скоро психически, пристигна от чужбина –. Тогава обаче имаше ограничаване на броя секции зад граница, а в този момент няма.
 ГЕРБ: ЦИК остави за два часа сутринта изборния развой неуправляем и безотговорен ГЕРБ: ЦИК остави за два часа сутринта изборния развой неуправляем и безотговорен
" Оспорваме и апелираме Вашето безучастие да проведете навреме първото съвещание на ЦИК в изборния ден при неговото разкриване. Вме...

Реално съгласно " Алфа Рисърч " партиите на Борисов и Трифонов са наедно, съгласно " Галъп " - 22,1% за ГЕРБ, 21,5% за " ИТН ".

На трето място за момента твърдо е Българска социалистическа партия. Екзитполовете сочат резултат от сред 14% и 17%, като резултатът е подобен с това, което се получи на 4 април. Тогава социалистите взеха 15,01%.

На четвърто място към този момент е „ Демократична България ”. Резултатът е в диапазона 11 – 13%, а това е значителен напредък по отношение на случилото се на 4 април. Тогава демократите завоюваха 9,1% и останаха пета мощ в 45-тия парламент.

На пето място е Движение за права и свободи, с значителен диапазон – сред 8,5% и 12%. Със сигурност с огромен интерес ще бъдат следени гласовете от Турция, откакто в България. На изборите от 4 април Движение за права и свободи взе 10,49%, което направи придвижването четвърта парламентарна мощ.
 Изборите на 11 юли: ето какви са възможностите на обособените партии Изборите на 11 юли: ето какви са възможностите на обособените партии
Кой ще ръководи след 11 юли? Проблемът на ГЕРБ е един и се назовава Борисов, разяснява по Дойче веле политологът Даниел Смилов. А Има Такъв Народ ще...

Според " Галъп ", демократите са с 13,7%, а Движение за права и свободи - с 12%.

Засега „ Изправи се! Мутри вън! ” остава в Народното събрание, като екзитполовете дават на групировката, водена от Мая Манолова, сред 4,5% и 5% от гласовете. На 4 април групировката завоюва 4,72% и по този начин стана най-малката парламентарна мощ в 45-тия парламент.

Интересен факт е, че макар че в този момент Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ и „ Воля ” се сплотиха в обединението „ Българските патриоти ”, още веднъж групировката не влиза в Народното събрание – единствено че при екзитполовете статистическото отклоняване може да е даже над 3%. Засега обаче резултатът на патриотите е към 3,5%. Това е съвсем равно на резултата на Вътрешна македонска революционна организация от 4 април, когато партията на Красимир Каракачанов се яви сама на избори.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР