Кой не се е чувствал самотен? Това невинаги е лошо,

...
Кой не се е чувствал самотен? Това невинаги е лошо,
Коментари Харесай

Когато сте самотни и имате нужда от промяна

Кой не се е чувствал уединен? Това не всеки път е неприятно, тъй като в сходни моменти човек размишлява и от време на време доближава до значими изводи за себе си и за нещата, които са част от живота му. Друг път обаче самотата може да бъде същински мъчителна. Ето признаците, че вашият случай е подобен и имате потребност от смяна:

1. Постоянно сте гладни .

Когато човек е в стрес, организмът постоянно се усеща гладен. Постоянно. Учените са провели изследвания и са открили, че има връзка сред хормона на глада (грелин) и самотата – при самотните хора има нараснала секреция на този хормон. Особено податлив в подобен миг е човек да се тъпче с нездравословни храни - шоколад, понички, пица, всевъзможен жанр джънк фуд. Тези висококалорични храни ни носят мъничко благополучие в сивото всекидневие, само че за малко. После бързо се усещаме освен още по-гладни, само че и още по-нещастни и самотни.

2. Прекалявате с извършването на покупки .

Така известната напоследък „ шопинг фикс идея “ не е мит. При някои в действителност работи ободряващо и повдигащо духа. Проучване сочи, че самотните хора постоянно изпитват потребност да си купят нещо, тъй като желаят да запълнят празнотата в живота си с нещо материално. За страдание, този способ на „ запълване на дупките “ в душата е също с краткотраен резултат.

3. Н е мечтаете и не се радвате за другите .

Продължителното възприятие на самотност може да докара до депресивно положение, при което хората просто не могат да изпитват благополучие. Те отхвърлят да мечтаят, тъй като имат вяра, че няма смисъл, само че не могат да се зарадват и на положителните вести от свои другари. Хора, които са минали през този път, поучават да се упражнявате в това да се радвате за другите – да изпитате възприятие на задоволеност или наслада за неща, които не са директно свързани с вашия личен живот: научно изобретение, нечия победа в спорта и така нататък

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР