Кой не обича да снима, когато е на почивка или

...
Кой не обича да снима, когато е на почивка или
Коментари Харесай

Снимането в тези 5 държави може да ви навлече сериозни проблеми

Кой не обича да снима, когато е на отмора или екскурзия в чужбина? Все отново желаеме да запечатаме всеки един миг, написа BrightSide, представен от obekti.bg.

В някои страни обаче съществуват неразбираеми правила и странни ограничавания, които могат да ви навлекат неприятности.

Например…

Нидерландия

Ако решите да посетите квартала „ Червената светлина “ в Амстердам, сигурно ще се изненадате от неговите обществени домове, кафенета и живописни канали. В никакъв случай обаче не снимайте проститутките, стоящи на прозорците. Местните притежатели няма да одобрят това и в най-лошия случай ще си изядете багра.

Снимка: Shutterstock

Южна Корея

Нямате право да снимате дами без тяхното категорично единодушие, даже когато се намират на публични места. Подобна постъпка се счита за акт на полова експанзия. Глобата е сурова - от 10 милиона южнокорейски вона (8 800 долара) и до 5 години отнемане от независимост.

Снимка: Shutterstock

​Обединени арабски емирства

Смятате, че сте по-хитри от останалите и сте решили да заснемете неразрешено място? Имайте поради, че това може да докара от 1 до 3 месеца отнемане от независимост, както и санкция от 1360 $. На доста места е неразрешено потреблението на камери заради локални суеверия. Също по този начин не можете да снимате държавни здания, избрани мостове и дворци на шейховете. Забраната, обвързвана с двореца, в действителност е записана в законодателството на страната.

Снимка: Shutterstock

​Северна Корея

Ако въпреки всичко съумеете някак си да посетите тази страна, ви чакат строги ограничавания на придвижването и държанието. В Северна Корея нямате право да напускате хотела без лидер, нито да вършиме фотоси без разрешението му. Ако не съумеете да се съобразите, ще бъдете осъдени със затвор.

Снимка: Jack Hoyes / Shutterstock.com

Алжир

Алжир (особено южната част) е много консервна страна. Можете да фотографирате мъже, само при изискване, че сте получили единодушието им. При дамите би трябвало да потърсите единодушието на техните съпрузи или татковци. Строго неразрешено е да се вършат фотоси на мостове, язовири и военни обекти.

Снимка: Shutterstock
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР