Кой не обича да си отвори студена бира след дългия

...
Кой не обича да си отвори студена бира след дългия
Коментари Харесай

6 причини да си кажете наздраве днес, Международен ден на бирата

Кой не обича да си отвори студена бира след дългия работен ден? Може би от време на време ви е гузно или се притеснявате за талията си, само че през днешния ден ще ви убедим, че място за чудене няма! Бирата крие няколко напълно действителни изгоди, несъмнено, с изключение на " течния кураж ", който получавате, когато я пиете. Ето 6 аргументи да си кажете наздраве през днешния ден, в интернационалния ден на бирата.

Прави ви по-щастливи

Със сигурност не ви е нужна просвета, с цел да ви каже това, което всички към този момент знаем, само че бирата в действителност може да ви направи по-щастливи. В случай, че се нуждаете от доза разбиране, съгласно едно скорошно изследване химикал в бирата работи за освобождение на хормона на щастието в мозъка ви.

Поддържа мозъка ви

Може би не до момента в който пиете, само че съгласно някои изследвания бирата може да помогне за попречване на Алцхаймер и деменция. Умереното пиянство на бира изхвърля нездравословните съединения от мозъка ви.



Съдържа хранителни субстанции

Точно по този начин - калориите в бирата напълно не са толкоз „ празни “, колкото мнозина си мислят. В взаимозависимост от типа, бирата ви може да съдържа фолиева киселина, витамини от група В, селен и калий. Фолатът и селенът са относително редки, само че въпреки всичко могат да ви предпазят от недостиг!

Намаля риска от сърдечни болести

Прекомерното пиянство на какъвто и да е алкохол от дълго време се свързва с нараснал риск от сърдечни болести и други здравословни проблеми. Но съгласно изследване от 2003 година пиенето на дребни количества бира е обвързвано с понижен риск от атеросклероза, която е рисков фактор за сърдечни болести.

Оказва въздействие на холестерола

Консумиращите постоянно бира в действителност имат по-бавен спад на положителния холестерол от тези, които в никакъв случай не са пили от златната напитка. По-бавното намаление на положителния холестерол е позитивно, защото всеки желае да има повече от него за оптимално здраве.

Добре е за костите ви

Бирата няма калция, който млякото може да обезпечи, само че в действителност оказва помощ за поддържане на здрави кости, с помощта на ортосилициевата киселина,която е известна с намаляването на риска от остеопороза.

Вече убедихте ли се, че е време за едно петъчно „ наздраве ”? Освен това, както към този момент споменахме, през днешния ден е денят, в който хора от всички краища на света, отдават подобаваща респект на пенливата напитка. Международният ден на бирата се отбелязва всеки първи петък на август от 2007г. насам. Това надалеч не е един от най-старите празници, само че несъмнено е един от най-обичаните от нас. Празник, който уважава превръщането на малц, хмел, квас и вода в изкусителна амброзия.



А в случай че се чудите с каква бира да полеете празника, то изборът наложително би трябвало е Пивоварна Ромбус е дребна фамилна пивоварна в гр. Пазарджик, корените, на която са заложени в домашното пивоварство през 2012 година.

Разнообразието от усети и аромати, които бирата предлага са движещата мощ на Ромбус. До момента те са произвели над 90 типа бира. Възкресиха забравени остарели предписания и сътвориха нови, екпериментални такива. Сред тях са и първите създадени в българска пивоварна стилове – имперски портер, ечемичено вино, брут IPA и първите български кисели бири, както и такива с Lactobacillus Bulgaricus цветя, люти чушки и подправки. Ето и на неповторимия усет на крафт бирите Ромбус.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР