Кой не обича да похапва палачинки? Те са любима закуска

...
Кой не обича да похапва палачинки? Те са любима закуска
Коментари Харесай

Ако искате палачинките да станат ПУХКАВИ, направете ето това

Кой не обича да похапва палачинки? Те са обичана закуска за дребни и огромни. Най-вкусни са обаче тези пухкави палачинки, топящи се в устата. Има няколко златни правила, които всяка стопанка би трябвало да знае, в случай че желае палачинките й да се трансфорат в неин специалитет.
Как да приготвим напълно пухкави палачинки?
Едно от най-важните неща, които наложително би трябвало да бъдат спазвани, е температурата на продуктите, участващи при изработката на палачинките. Задължително е те да са стояли известно време на стайна температура.

Друго, което би трябвало да знаете, е типа на течната съставна част. Използвайте мляко, вместо вода. Ако употребявате мляко, палачинките ще са доста по-сочни, в сравнение с, когато ги приготвяте с вода.
Най-вкусните обичайни палачинки
Продукти: • 2 ч.ч. кисело мляко; • 1 ч.ч. вода; • 2 ч.ч. брашно; • 2 яйца • 1 с.л. пудра захар; Рецептат...
Прочети повече
Следващото предписание е броят на яйцата, които да употребявате за сместа. Добавете най-много две яйца, не повече. Ако употребявате по-голямо количество яйца, палачинките няма да са пухкави, а ще станат гумени. Най-напред разбийте две яйца, към тях прибавете млякото и захарта.

Брашното би трябвало да се пресее, преди да бъде добавено към сместа. В противоположен случай рискувате да се получат бучки. Ако забравите да го пресеете, палачинките няма да станат толкоз пухкави, колкото желаете.

Запомнете, че растителното масло е съвършен сурогат на содата или бакпулвера. Вместо да слагате набухватели, прибавете малко количество растително масло и решавате казуса си.
Най-вкусната и лесна празнична закуска
Закуската, както всеки знае, е най-важното хранене за деня. Това е една от аргументите да не я пропущаме. Ако обаче след богато отрупани...
Прочети повече
Преди да започнете да печете палачинките, оставете сместа да си почива за 20 минути, с цел да може мазнината да се всмуква добре. Така освен, че ще са меки и въздушни, само че и няма да залепват по повърхността на тигана.

Ако сте приготвили по-голямо количество примес и възнамерявате да изпечете дузина палачинки, готовите покрийте с похлупак, с цел да се запазят още по-меки и да не съхнат, до момента в който ги сервирате на масата.

След това може да ги гарнирате със сладко, шоколад, сирене или друго, според от това какво ви се похапва.

Желаем ви добър вкус!

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР