Кой какво печели при гласуването - коментар на Димитър Делчев

...
Кой какво печели при гласуването - коментар на Димитър Делчев
Коментари Харесай

Вотът на недоверие може и да не мине, но дали това ще е добре за управляващите?

Кой какво печели при гласуването - коментар на Димитър Делчев и Румен Йончев

По-малко от 24 часа остават до гласуването на вота на съмнение. Дали ще мине - ще остане неразбираемо до последния миг.

"Има късмет вотът да не мине, поради изключителната нерешителност на Тошко Йорданов и на неговите депутати. Те би трябвало да решат дали ще не престават със слабия водач в Народното събрание Тошко Йорданов и невиждания водач на диванчето Слави Трифонов, или потеглят в посока на "Продължаваме смяната ". Кирил Петков и компания дадоха задоволително признаци, че всеки, който поддържа от групата на Има Такъв Народ, няма да остане удовлетворен. Така че има огромен късмет този избор да не успее ", предвижда водачът на ДБГ Димитър Делчев в студиото на.

Според него мъчно ще се реализира болшинство в това Народно събрание. А дилемите, които следва да бъдат решени, не са свързани със самия парламент.

"Договарянето на газ от самостоятелни източници е нещо, което държавното управление би трябвало да направи. Върху държавното управление ще падне акцентът. Това е на дневен ред, няма по какъв начин България да няма газ. Другото решение е за РСМ. Оформя са мнение измежду тези, които до момента не бяха съгласни, че предлагането на Франция е положително, в това число и Румен Радев имаше подобен коментар. Купуват си време сега, само че то няма да е повече от 2-3 месеца. След това ще стане явно, че няма по какъв начин да има правосъдна промяна, да вземем за пример. След 2-3 месеца ще сме пред въпроса да се върви на нови избори ", добави Делчев пред Bulgaria ON AIR.

И акцентира, че и преди е имало сходни договаряния за депутати, само че за първи път това се прави пред очите на обществото.

Лидерът на ЗНС Румен Йончев разяснява, че за него е непонятен опитът на държавното управление да остане на власт.

"Моралът, решението и волята на един депутат би трябвало да бъдат свободни. Трудно ми е да си обясня тази борба за оцеляване на държавното управление непременно. По-важно е по какъв начин ще ръководи държавното управление, в случай че оцелее. Кое е това болшинство, което ще свърши правосъдната, икономическата промяна? Как ще съберат повече от 121 депутати, тъй като със 121 мъчно ще ръководят. Представете си че, Гешев се разсъни и подаде оставка, кой ще избере идващия Висш съдебен съвет? ", попита Йончев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е уверен, че смяната, която желаят сегашните ръководещи, няма по какъв начин да се случи без парламентарно болшинство.

"Дори и да оцелее, мъчно ще продължи да ръководи. По-добре е и за тях да не продължат да ръководят. Ако не желаят протестиращите да се върнат на площада, по-добре да се мине през избори ", уверен е водачът на ЗНС.

И заключи, че излизането от политическата рецесия, която е почнала през 2020 година, може да мине през нови избори.

Според Димитър Делчев обаче, нови избори значат дълга икономическа рецесия. А такива не желали и от ГЕРБ.

"Те желаят сега да отрежат главата на Кирил Петков като мине един сполучлив избор на съмнение, като видят "Продължаваме смяната " изгубили и победени. С тяхно подпомагане целят да провокират промени в това държавно управление. Изолирани са от властта и желаят смяна, само че изборите не са вид и за тях. Това, което би изненадало всички в България, е обединяване на хората в център-дясно. Трябва да спрем да търсим новия магьосник, който ще извади от шапката зайчето и ние всички ще се радваме. Да гласуваме и да избираме сред остарялото или да търсим това, което предлага другата част от политическото пространство ", добави Делчев.

Румен Йончев добави, че обединението на старите е свалила Никола Минчев.

"Избирателите би трябвало да изберат от наличното. Има Такъв Народ и "Възраждане " демонстрираха, че са със остарялото - с вота си против Никола Минчев станаха част от групата на старите. Изборите ще са комплицирани, в случай че се стигне до тях. Вероятно доста хора ще са разочаровани ", сподели още Йончев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР