Кой е най-богатият българин? На този въпрос отговаря класацията на

...
Кой е най-богатият българин? На този въпрос отговаря класацията на
Коментари Харесай

Кой е най-богатият българин?

Кой е най-богатият българин? На този въпрос дава отговор класацията на CEOWorld, която наблюдава богаството на милионерите и милиардерите всеки месец.

За ноември 2023 година най-богат в България се оказва Георти Домусчиев, демонстрира информация на SafeNews.  Той е натрупал положение от 2,2 милиарда $. Интересното обаче е, че брат му, Кирил Домусчиев не е част от класацията, макар че двамата дружно влязоха в листата на Forbеs за милиардери.

В момента Георти Домусчиев е на 1434 в листата на Forbes дружно с брат си. Посочено е, че и двамата имат 2,2 милиарда $.

С какво се занимава Георти Домусчиев?

Георги Домусчиев е съсобственик, дружно с брат си Кирил, на българския капиталов конгломерат Advance Properties.

Основана през 2003 година, Advance Properties има ползи в региона на здравето на животните, корабоплаването, ръководството на пристанищата, недвижимите парцели и футбола.

Най-големият актив на Advance е Huvepharma, шестата по величина компания в света за отглеждане на животни, която има заводи в четири страни, в това число Съединени американски щати.

Братя Домусчиеви стартират да продават обувки локално произвеждане през 90-те години на предишния век и по-късно стартират да влагат в приватизирани държавни компании.

Те притежаваха и най-голямата медийна телевизионна мрежа в България NOVA от февруари 2019 година до януари 2021 година Продадоха я за 340 милиона $.

Още вести четете в категорията България. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР