Кой е човекът, чиято оставка наред с тази на агент

...
Кой е човекът, чиято оставка наред с тази на агент
Коментари Харесай

Слугата на Искров и Цв. Василев - агент Абел от ДС, е дясната ръка на агент Иван!

Кой е индивидът, чиято оставка наред с тази на сътрудник Шиши желаят хората след последната покруса, в която починаха военни водачи поради некадърността и тоталното безхаберие на министър Каракачанов, прочут като сътрудник Иван на Държавна сигурност?

Това е още един сътрудник - Абел или известният с последната си служба като пресдиректор на Българска народна банка Александър Урумов. Той е шеф на дирекция ”Връзки с обществеността”, какъвто бе и преди двадесетина години. Както излиза наяве, в кабинета на министъра има и други сътрудници.
Нека напомним, че Александър Урумов се е "влял " в редовете на Държавна сигурност като конфиденциален помощник Абел още деветнадесетгодишен. Вербувал го е офицерът Тодор Божанов. Това го прави един от най-младите сътрудници на комунистическите секрети служби.

Като шеф на дирекция във военното министерство в интервала 1999 - 2001 година "ранният " Урумов ще се запомни с разправата с някои от неуместните офицерски и цивилни фрагменти освен в подчинената му дирекция.

Сякаш внезапно Урумов напуща МО и става един от учредителите на дясната партия Консервативен съюз ЕКИП, чийто ръководител става не кой и да е, а основният секретар на Съюз на демократичните сили тогава Христо Бисеров. Делегатите одобриха правилник и три меморандума - за основаването на консервативния съюз, политически и в поддръжка на Симеон II. Държавна сигурност застана зад Царя.

Впоследствие сътрудник Абел осребри тази поддръжка – дълги години Урумов беше началник на пресцентъра на Българска народна банка. Ще напомним единствено, че пресдиректърът на Българска народна банка селектираше публицистите, пред които шефът на Българска народна банка Иван Искров трябваше да приказва за положението на КТБ. Подчиненият на Искров Урумов е бил в основата на списването на съвсем всички изказвания на Искров по драмата с фалирането на КТБ.

Сега Урумов отново е шеф, само че във военното министерство. Както споделят чиновници на МО, след 16 години палачинката се обърна. Държавна сигурност се завърна на бял кон в министерството на защитата, написа Фрогнюз.

Тънката нишка на агентурния уред демонстрира още веднъж, че нищо инцидентно няма.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР