Кой би предположил? От благоприятен ефект за сърцето, през защита

...
Кой би предположил? От благоприятен ефект за сърцето, през защита
Коментари Харесай

Бирата предпазва от кариес

Кой би предположил? От удобен резултат за сърцето, през отбрана за костите и мозъка, до попречване на кариес. Ето за какво една, две бири дневно са потребни като позитивно влияние върху вашето здраве, написа македонският портал АртКухня.

За крепко сърце

Трябва да се доверим на учените, които настояват, че бирата е добра за сърцето. Проучване на английски и американски учени откри, че 4,5 бири дневно могат да понижат риска от сърдечно-съдови болести. Така че, тайната е в умереността.

Предпазва от ревматоиден артрит

Всеки алкохол, като и бирата, има противовъзпалителни свойства, които са свързани с добър резултат върху здравето на сърцето. Той се ползва и за други болести, свързани с възпалителни процеси в организма.

Проучване измежду 1,9 милиона респонденти демонстрира, че при дамите, които пият алкохолни питиета два пъти или три пъти седмично, има 31% по-малък риск от ревматоиден артрит, в сравнение с при дамите, които в никакъв случай не пият.

Дезинфекция на устната празнина

Биреният хмел (подобно на аленото вино и кафето) съдържа антибактериални свойства, които защищават устната празнина от размножаването на нежелани бактерии, свързани с развиването на болести на зъбите и на венците. Въпреки че бирата въздейства позитивно на здравето на устната празнина, това не значи, че не се постанова да миете зъбите си. Редовната хигиена на устната празнина е от основно значение за здравето на зъбите.

Действа удобно на визията

Изглежда, че антиоксидантите във виното и бирата оказват помощ за опазване на положителния външен тип при хора, които умерено употребяват тези типове алкохолни питиета.

Многобройни изследвания демонстрират, че катаракта и дегенерацията на макулата се срещат по-малко при хора, чиято диета е богата на антиоксиданти.

Намалява риска от камъни в бъбреците

Бъбречните камъчета са дребни и твърди пластове от минерали, които се появяват в бъбреците и тяхната поява може да е резултат от дехидратация, която идва от неприятни хранителни привички.

Проучване на 200 000 души открива, че хората, които пият по една бира дневно, имат 41% по-нисък риск от камъни в бъбреците. Учените считат, че това се дължи на диуретичните свойства на бирата и другите типове алкохол.

Намалява риска от диабет вид 2

Всички знаем за добре познатата поява на по този начин наречения “бирен корем ”, тъй че не е ясно по какъв начин това може да бъде обвързвано с понижен риск от диабет? Резултатите от 15 разнообразни изследвания демонстрират, че умерената консумация на алкохол, в това число на бира, може да понижи риска от развиване на диабет вид 2 с 30%.

Други изследвания демонстрират, че при хора, които към този момент страдат от диабет, умерената консумация на бира може да помогне за регулирането на равнището на инсулин и триглицериди.

Защитава здравето на костите

Бирата е богат източник на силиций, който е от решаващо значение за образуването и поддържането на здравето на костите в човешкото тяло. Изследванията демонстрират, че богатото на силиций хранене може да помогне за попречване и лекуване на остеопороза, изключително при дами в постменопауза, които губят костна тъкан. Останалите храни, съдържащи силиций, са пълнозърнестите храни и зеленчуци, в това число фасул.

Поддържа здравето на мозъка

Силицият може да помогне също и на здравето на мозъка, тъй като защищава от нездравословни субстанции, които могат да причинят когнитивни болести. Има изследване, което твърди, че съставката в хмела – xanthohumol – пречи на развиването на невродегенеративни болести като заболяването на Алцхаймер, деменцията и заболяването на Паркинсон. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР