Ковид не е единственото заболяване, за което се налага да

...
Ковид не е единственото заболяване, за което се налага да
Коментари Харесай

Личните лекари притеснени от многото болни деца

Ковид не е единственото заболяване, за което се постанова да се поставя бустерна доза - при тетанус или при дифтерия също се поставя нова доза на 10 година Ако сте се наранили и има риск да се болестите, ще се постанова на 6 месеца да ви поставят нова доза.

Това съобщи пред Българска национална телевизия общопрактикуващият доктор доктор Гергана Николова, която бе в студиото с началника на отдел " Вирусология " в Националния център по заразни и паразитни заболявания доцент Любимора Николаева-Гломб.

Според доктор Гергана Николова след Нова година обстановката е тревожна . Това, което тормози персоналните лекари е увеличеният брой позитивни проби на ковид на деца . Около 80-90% от болните от ковид се лекуват във у дома, като има и друга част от 10%, които може да се нуждаят от болнично лекуване.

Медиците са обезпокоени от постковид признаците , които засягат разнообразни системи - сърдечносъдова, дихателна, има проблеми с черните дробове, отключване на диабет, депресии, бодърствуване, раздразнителност, натегнатост и рухване на косата.
 Отрицателен PCR при бустер доза към този момент анулира карантина
Отрицателен PCR при бустер доза към този момент анулира карантина

Намалиха и периодите на изолацията и карантината

Според доцент Гломб грипът (коронавирусът - б.р.) не е грипче, а е едно съществено заболяване и не би трябвало да се подценява . Тя е признателна, че вълната от грип я няма и се надява, в случай че пристигна и грипът, вълната да не е мощна.

каквито и да било противопандемични ограничения при съществуването на новия вариант Омикрон. Тя счита, че в случай че ограниченията се съблюдават, ще можем да овладеем и спасим няколко човешки живота. Не може да подценяваме това, че се разсънваме с вест, че два автобуса цялостни с коронавирус са аварирали, сподели доцент Гломб.

Доц. Любомира Гломб прикани хората да се имунизират .
 9874 новозаразени и 86 умряли с ковид за денонощие
9874 новозаразени и 86 умряли с ковид за денонощие

615 души са признати за лекуване, а 1924 са записани като излекувани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР